Horecatrends | Culinaire kijktips week 14

2-4-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Demi Poppe denkt dat ze leuk zijn  om eens naar te kijken!

Deze week een video over o.a. 2 chefs die kookvragen beantwoorden die zijn gesteld via Twitter. Leuk idee voor een horecabedrijf, gewoon simpel 1 vraag per week of maand, via Facebook of Instagram beantwoorden! Daarnaast ook een video over van welk type ei je het beste roerei kunt maken, de uitkomst verbaasde ons en is het proberen waard! En een wat langere video over een watersommelier. Demi had er nog nooit van gehoord! Jij wel?

Chef support

Brad leone en Claire Saffitz gebruiken de kracht van twitter om enkele veel gestelde vragen over koken te beantwoorden. Het is erg interessant om te zien hoe ze hun kennis met het internet delen en vragen beantwoorden over o.a. recepten, kooktijden en tricks om de voorbereidingen nog sneller te laten verlopen. Dit is natuurlijk ook mogelijk in een verkorte variant voor als je bijvoorbeeld een nieuw menu serveert of andere vragen krijgt! In Nederland zou ik dat eerder verspreiden via Instagram of Facebook, Twitter is bij ons niet meer zo populair!

Lengte: 14:06

Kanaal: WIRED

Datum: 07-3-2019

Watersommelier

Ooit gehoord van een watersommelier? Ik in ieder geval niet terwijl er ook in Nederland al cursussen in worden gegeven! In dit filmpje verteld watersommelier Martin Riese zijn verhaal. Hij maakt deel uit van een zeer kleine groep van watersommeliers die van hun passie hun beroep hebben gemaakt. In het filmpje kun je onder andere zien hoe zij de verschillende soorten water beoordelen op een ‘waterwedstrijd’ en vertellen ze waar het water nou eigenlijk op wordt beoordeeld.

Lengte: 11:41

Kanaal: National Geographic

Datum: 17-3-2019

Welk ei maakt het beste roerei?

In deze video worden eieren van kwartels, kippen, eenden en zelfs één struisvogel ei gebruikt om te kijken welk ei nou het beste/lekkerste roerei maakt. Als eerste werd een roerei van kwarteleitjes getest wat iets geler van kleur blijkt te zijn. Volgens het test panel geeft dit een zachte smaak alsof het is gemengd met boter. Het eendenei is iets groter dan normaal en heeft minder kleur. Volgens het test panel smaakt het heerlijk en voelt het ‘smooth’ aan. Het roerei van struisvogelei is erg geel. De meningen van het test panel zijn hier erg over verdeeld. De ene vindt de textuur niet lekker aanvoelen terwijl een ander de smaak heerlijk vindt. Over het kippenei hoef ik natuurlijk geen uitleg te geven…

Benieuwd welk roerei uiteindelijk wint? Kijk dan snel dit filmpje en wie weet laat je voortaan de kippeneieren links liggen in de supermarkt en kies je voor een ei van een andere vogel!

Lengte: 06:10

Kanaal: BuzzFeedVideo

Datum: 12-8-2018

 

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.