Horecatrends | Culinaire kijktips week 12

18-3-2019

YouTube is al jaren een bron van inspiratie voor het spotten van trends. Dagelijks worden er duizenden filmpjes geüpload met nieuwe en interessante content. Ook wij gebruiken soms video’s als inspiratiebron om over te schrijven. Met ook deze week weer een selectie van video’s waarvan Demi Poppe denkt dat ze leuk zijn om eens naar te kijken!

Deze week een video over de ijsverkoper die geintjes uithaalt bij zijn klanten. Zoals we wel vaker constateren: humor verkoopt! Ook een video over de invloed van de Millennial generatie op het wijngebruik en als laatste een video over het Egg brood, streetfood uit Korea en dat ziet er heerlijk uit!

Geintjes uithalen bij je klanten | Humor als marketing instrument

Alhoewel dit een oudere video is, genoot ik toch van het kijken van deze korte video. Trouwens het is al zo’n 2 miljoen keer bekeken! In dit filmpje is te zien hoe een Turkse ijsverkoper, zijn klanten in de maling neemt. Aan de reacties te zien vallen deze grappen zeker in de smaak. Ik weet zeker dat de klanten het nog lang zullen hebben over ‘die ene ijsverkoper’’. Humor verkoopt, inspiratie voor alle Nederlandse ijsventers! Ken jij een ijsverkoper die humor gebruikt? Laat het ons weten via tip@spronsen.com, wij schrijven er graag over!

Lengte: 1:16

Kanaal: JukinVideo

Datum: 4 januari 2014

De invloed van de Millennial generatie op de wijn 

Deze video laat zien hoe millennials de wijnindustrie aan het veranderen zijn. In 2015 dronken millennials 42% van alle wijn die in de VS werd geconsumeerd. Dit zorgde ervoor dat wijnmakers hen daar probeerde te bereiken waar zij vaak zijn, online. En ook de manier waarop wijn wordt verpakt, is veranderd. Veel millennials houden erg van wijn maar drinken het liefst thuis én ze kopen de flessen het liefst zo goedkoop mogelijk. Ook zijn er een paar leuke gadgets rondom wijn te zien in deze video. Wat mij vooral opviel was het glas dat zorgt dat de wijn in het glas wordt gedecanteerd. Fine dining lovers schreef hier ook al over, erg handig!

Lengte: 02:15

Kanaal: Business Insider

Datum: 12 maart 2019

Koreaans streetfood | ‘Egg bread’

In het laatste filmpje is ‘Egg bread’ te zien dat verkocht wordt op straat in Korea. Het lijkt erop dat dit erg makkelijk gemaakt wordt (mits je het juiste apparatuur hebt) en het ziet er ook overheerlijk uit. Volgens mij ook een prima ontbijt gerechtje voor op festivals!

Lengte: 03:07

Kanaal: Soon Films

Datum: 4 maart 2019

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.