HOP Academy voor personeel van restaurant Het oude Politiebureau

21-4-2016

Omdat het steeds lastiger is om geschoold personeel te krijgen, organiseerde Restaurant Het oude Politiebureau een eendaagse HOP Academy voor het personeel. Op deze leerzame dag werden de werknemers op verschillende gebieden bijgespijkerd. Een leuke manier om je personeel de basiskennis bij te brengen zodat zij goede informatie kunnen overdragen naar je gasten.

Goed personeel is schaars

De verhalen dat het moeilijk is om goed personeel te werven zijn voor veel horeca ondernemers niet onbekend. De vaak jongere werknemers in de horeca zijn goedkoop en flexibel maar missen de ervaring en belangrijke vakkennis. Restaurant Het oude Politiebureau in Ede organiseerde daarom onlangs een ééndaagse HOP Academy voor het personeel. Eigenaar Edwin van den Oever: “Ook wij merken dat er steeds minder geschoold personeel beschikbaar is. Maar in plaats van dat we gaan balen en mopperen, zijn we een oplossing gaan zoeken. We hebben het heft in eigen handen genomen en zijn op het idee van de HOP Academy gekomen.” Op deze dag proberen ze het personeel de benodigde kennis mee te geven om zo goed mogelijk te kunnen presteren op het werk.

HOP Academy

In samenwerking met leveranciers werd er een dagprogramma opgesteld om de basiskennis over te brengen. De gehele dag was dan ook gebaseerd op de werkwijze en gastvrijheid van restaurant Het oude Politiebureau. Nadat de dag was geopend door Edwin van den Oever werden er verschillende workshops door het pand georganiseerd. Een groot aantal leveranciers was er bij afgelopen zondag. “De leveranciers waren eigenlijk direct razend enthousiast toen we vroegen of ze aan het programma mee wilde doen. Ondanks dat het op een zondag was, stonden ze allemaal een workshop te geven”, aldus Edwin.

Het programma was zo ingedeeld dat de ‘theoretische’ workshops ’s ochtends werden gegeven. Het personeel kreeg in de ochtend les in onder meer etiquette, gastvrijheid en het organiseren van de keuken. Ook kreeg het personeel in de ochtend les van een barista met behulp van Peeze koffie. ’s Middags was het tijd voor workshops in tappen en uitleg van smaken van speciaal bieren door onder meer Bavaria (bieren) en La Trappe (speciaal bieren). Kwast Wijnkopers heeft de wijnen van de nieuwe kaart toegelicht en deze werden geproefd. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner, met alle gerechten van de nieuwe kaart.

Creatieve manier

Het oude Politiebureau laat hiermee zien dat je op creatieve manier je personeel in één dag goed kunt bijscholen. De verschillende leveranciers waren erg enthousiast en hadden dan ook interesse in de opzet van de gehele dag. Wie weet zien we komende tijd dus meerdere Academies voor één dag oppoppen. Edwin: “Natuurlijk is het een kleine investering die je doet maar uiteindelijk wordt het personeel hier alleen maar beter van. Het betaalt zich terug in betere vakkennis en een hogere gastvrijheid. De puntjes worden op zo’n dag op de i gezet, het is goed voor de teambuilding en er is meer onderling begrip”.

Wat ons betreft: goed voorbeeld doet goed volgen!

Website: Het Oude Politiebureau    

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.