Hofhouse | Groots horecaconcept in Den Haag

16-6-2017

Maandag 12 juni 2017 opende het nieuwe horecaconcept Hofhouse naast Station Den Haag Centraal haar deuren. Hofhouse is gevestigd in de plint van het nieuwe flexibele rijkskantoor Rijnstraat 8, waar in de loop van het jaar diverse ministeries worden gehuisvest. De architectuur en het interieur van het spraakmakende pand is ontworpen door het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. Hofhouse is geïnspireerd op een serre en wordt de hospitality lobby voor Den Haag. De exploitatie van Hofhouse is in handen van ISS Facility Services. Het project is begeleid door onze collega’s van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Zij zijn mede verantwoordelijk voor het concept en de werving en selectie van de ondernemers.

Vaste en wisselende foodconcepten

Het hoogkwalitatieve horecaconcept huisvest zes vaste en twee pop-up foodconcepten en een centraal barconcept. De horecaformules zijn SLA, het welbekende healthy concept met meerdere vestigingen door Nederland, het voor de Hagenezen welbekende foodconcept Burgerz, een Italiaans concept Da Portare VIA, het nieuwe Mexicaanse concept MadMex, de Aziatische keuken van Noomi en koffie en tosti’s van Toastable. Ook de pop-up plekken hebben een invulling gekregen met het vrieskoude schepijs en cocktail sorbetijs van Lekkernijs en de verse oesters van Zilt en Zalig.

Een dynamische plek van 1.000m² waar passanten, zakelijke bezoekers, lokale gasten en toeristen terecht kunnen voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Ter plekke te nuttigen of als take-away. De pop-up elementen in Hofhouse zullen per seizoen wisselen. Het centrale barconcept is door Hofhouse zelf ingevuld en biedt naast het standaard assortiment diverse a la minute geshakete cocktails. De locatie beschikt over circa 350 zitplaatsen, de foodconcepten zijn tevens geschikt voor take-away.

Transparant interieur

De horecaconcepten staan centraal in de ruimte en bieden de bezoekers letterlijk een kijkje in de keuken. Er zijn diverse zitgedeeltes; grote leestafels, klassieke tafelsetting voor lunchen en dineren, barplaatsen voor snelle consumptie en zithoeken voor borrels en groepen. Het interieur van Hofhouse kenmerkt zich door een transparante uitstraling, grote planten en heldere zichtlijnen. Opvallend is de architectonische aardbol in het plafond die een verbindingselement vormt met de daarboven gelegen ruimte. Aan de buitenzijde bevindt zich vanaf dit voorjaar een openbaar terras met bestaande zitelementen.

Openingstijden

Hofhouse zal zeven dagen in de week geopend zijn. Voor meer informatie over het nieuwe horecaproject in Den Haag bezoek de website of de Facebook pagina.

Website: Hofhouse

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.