Hima Bioproducts | Duurzame alternatieven voor Single Use Plastics

2-9-2019

  • Hima Bioproducts - buigzame papieren rietjes
  • Hima Bioproducts - papieren rietjes
  • Hima Bioproducts - papieren rietjes

Hima Bioproducts is op een missie om Nederland vrij te maken van wegwerpplastic. Dit doen zij door bedrijven te adviseren en te ondersteunen bij de overstap van Single Use Plastics (SUP) naar duurzame alternatieven. Dit kunnen zowel biologisch afbreekbare wegwerpproducten zijn of herbruikbare alternatieven. Door samen te werken met verschillende grote importeurs en fabrikanten hebben ze al meer dan 2000 verschillende soorten producten in hun assortiment. De materialen die zij gebruiken zijn onder andere palmblad, bagasse (suikerriet), papier, hout bamboe, tarwe, riet of bioplastic (PLA) en daarnaast breiden zij hun assortiment continu uit met duurzame, herbruikbare producten.

Hima Bioproducts staat met een deel van hun duurzame assortiment als exploitant op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Als horecaondernemer kun je via deze link gratis kaarten aanvragen. Om in te spelen op het aanstaande verbod tegen wegwerpplastic van 2021 ligt hun focus dit jaar op alternatieven voor plastic rietjes.

Hima Bioproducts

Een greep uit het duurzame assortiment dat je in stand 5.411 in het ‘dit smaakt naar meer’- paviljoen kunt bekijken: bekers voor warme en koude dranken, wegwerpborden, bestek, schaaltjes, bakjes, verpakkingsmaterialen en natuurlijk rietjes. Hima Bioproducts ondersteunt ook goede doelen zoals ‘The Ocean Cleanup’ en de ‘Green Deal, schone stranden’. Zo hebben ze een bijdrage geleverd voor het eerste ‘plasticvrije strand’ in Scheveningen. Vanaf 1 mei 2019 hebben de eerst elf strandpaviljoens single-use plastics van hun terras verbannen. Producten als plastic rietjes, wegwerpbekers, honingzakjes en koffiecupjes zijn op deze terrassen niet meer te vinden. De deelnemende paviljoens hebben het Plastic Vrij Terrashandvest ondertekend. Hiermee lopen ze vooruit op het verbod op eenmalige plastics, dat vanaf 2021 zal gelden in de Europese Unie.

Om in te spelen op het aanstaande verbod tegen wegwerpplastic van 2021 ligt de focus van Hima Bioproducts dit jaar op alternatieven voor plastic rietjes. Zij zien de papieren rietjes als goed alternatief en verkopen hoge kwaliteitsrietjes die niet uit elkaar vallen en voldoen aan alle geldende richtlijnen. Ook lanceren ze nog dit jaar een drietal innovaties: een papieren buigrietje, een rietje wat niet bruist in de cola en een rietje geschikt voor warme dranken.

 

 

 

Website: Hima Bioproducts

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.