Hilton Rotterdam zoekt naam voor hun nieuwe restaurant

4-5-2016

Hilton Rotterdam krijgt een nieuw restaurant en daar hoort een nieuwe naam bij. Hiervoor wordt de hulp ingeroepen van haar stadsgenoten. De uiteindelijke bedenker van de nieuwe naam kan rekenen op een uitgebreid prijzenpakket. Tot 10 mei 2016 kunnen de inzendingen opgestuurd worden.

Een prijsvraag blijft leuk

Prijsvragen verzinnen is niets nieuws. Sinds jaar en dag kun je voor meedoen aan de leukste winacties en prijsvragen om iets te winnen. Ondanks dat het al zo lang bestaat, wordt het nog steeds gedaan, het blijft leuk. Ook deze prijsvraag is een leuke manier van Hilton Rotterdam om toekomstige gasten te betrekken bij het restaurant en tegelijkertijd free publicity te genereren voor de opening.

Chef Stephan Nijst

Nog een week heeft iedereen de kans om een naam in te zenden voor het, nog naamloze, restaurant onder leiding van chef-kok Stephan Nijst. Het restaurant moet in juni open gaan waarna de menukaart constant aangepast gaat worden aan de seizoenen, op een manier waarop geen enkel restaurant dat tot nu toe doet. De wisseling der seizoen zal niet alleen op de kaart merkbaar zijn, maar op alle fronten in het restaurant. Stephan werkte eerder voor De Eetclub in Schevingen en was te zien in het televisie programma ‘mijn tent is top’.

De naam moet voldoen aan deze voorwaarden

De bedenker van de leukste naam voor het restaurant zal goed beloont worden. Niet alleen ben je eregast tijdens de officiële opening, ook win je een volledig verzorgd diner voor twee aan de Chef’s Table en mag je overnachten in de presidentiele suite van het Hilton in Rotterdam. Gemakkelijk zal dit niet worden. De naam van het nieuwe restaurant moet het internationale karakter van Rotterdam weergeven maar moet tegelijkertijd ook het typische karakter van de zaak uitstralen. Bij internationale gasten moet de naam iets oproepen en hij moet herkenbaar zijn voor iedere nationaliteit. Het mag zowel een Engelse als een Nederlandse naam zijn.

Stadsicoon Hilton Rotterdam

Het Hilton Rotterdam is één van de stadsiconen in Rotterdam. Het door architect Huig Maaskant ontworpen monument opende al in 1963 haar deuren aan het Rotterdamse Weena. Met het nieuwe restaurant wil het Hilton Hotel ook gasten van buiten het hotel aantrekken. De plannen voor het restaurant liggen al klaar, nu de naam nog.

Inzendingen

Deelnemers aan de wedstrijd kunnen hun inzending tot dinsdag 10 mei 2016 posten op een speciale Facebookpagina: www.facebook.com/hiltonssecret. Bij voorkeur met uitleg. Suggesties kunnen ook aan Hilton gemaild worden naar: rtmhi.secret@hilton.com.

Website: Hilton

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.