Het Vega Pop-up restaurant staat in oktober in Rotterdam

7-9-2015

Vanaf 1 oktober serveert de Vega Pop-up weer 5 dagen per week (woensdag t/m zondag) uitsluitend vegetarische en veganistische gerechten in hun pop-up restaurant in Rotterdam. De hele maand oktober te vinden op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam.

Waarom een Vega Pop-up restaurant?

We schreven al eerder over het initiatief van onder andere Friedjof Kempenaar die met dit Vega Pop-up restaurant Nederland wil laten zien dat de vegetarische keuken het “geitenwollensokken” imago al ver vooruit is. Ze serveren verschillende gerechten die te kiezen zijn vanaf een kleine menukaart maar je kunt ook kiezen voor een avondvullend menu. De gerechten worden geserveerd in het maatje ‘tussengerecht’ zodat je nog meer kunt proeven… Ook de wijnkaart is veganistisch, d.w.z. dat de wijnen niet geklaard zijn door middel van dierlijke producten.

Het imago van de vegetarische en veganistische keuken verbeteren

Vega Pop-up speelt in op het gebrek aan goede, maar vooral moderne, vegetarische en veganistische restaurants in Nederland. Door allerlei acties gaan steeds meer mensen ‘bewust eten’ en maken soms de keuze om vegetarisch of veganistisch te gaan eten. Bij de meeste restaurants is nog niet veel keuze voor deze mensen. Om de nadruk op het hippe gehalte van een veganistische of vegetarische keuze te leggen, heeft de Vega Pop-up op vrijdag en zaterdag ook een frisse jonge cocktailbar en draait er een DJ tot in de late uurtjes.

Website: Vega Pop-up

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.