Het Kimchi Hotel | House of Fermentation in Amsterdam

26-1-2021

  • House of Fermentation credits Four Bent Corners
  • House of Fermentation credits Four Bent Corners
  • Codium is one of the ingredients of Kimchi at House of Fermentation - credits Four Bent Corners

Een Kickstarter-project uit Amsterdam voor een tuin die wordt omgetoverd tot het Kimchi Hotel, een ruimte voor de gemeenschap en waar het House of Fermentation workshops kan organiseren en de Koreaanse cultuur kan delen met iedereen. House of Fermentation is een Koreaans voedselbedrijf dat zich richt op het maken van ‘The Table of Kimchi’ – de beste en meest authentieke kimchi van Amsterdam en dit verkoopt in een zero-waste-cyclus en het faciliteren van ‘The Table for Experiences’. Dit zijn kimchi fermentatie workshops die het proces van het maken van kimchi introduceren aan de lokale bevolking.

De financiering via Kickstarter is gelukt, dus Amsterdam krijgt een Kimchi Hotel! Het House of Fermentation kan voor chefs die willen experimenteren met Kimchi misschien wel eens handig zijn!  

Het Kimchi Hotel is een tijdelijke plek waar kimchi kan worden gefermenteerd

Mina Kim richtte in 2018 House of Fermentation op en begon met het maken van kimchi in gehuurde keukens en verkocht het op de markten in Amsterdam. Zij organiseerde ook evenementen en workshops om zo mensen bewust te maken van de authentieke smaak van kimchi. Na verloop van tijd besefte zij dat ze een plek moest vinden waar zij alle elementen bij elkaar kon brengen. Na een zoektocht naar de perfecte locatie door Amsterdam vond zij in juli 2020 haar droomhuis. Hier heeft zij een binnenruimte van 60 m² en een buitenruimte van 100 m². De binnenruimte is al in gebruik en wordt gebruikt als keuken, winkel, workshop ruimte, kunstgalerij en nog veel meer!

De buitentuin waarvoor zij deze Kickstarter-actie startte wordt het kroonjuweel. Wanneer de tuin eenmaal is omgetoverd tot het Kimchi Hotel moet het een plek worden in Amsterdam waar iedereen kan genieten van de Koreaanse cultuur en fermentatie. Tijdens het authentieke productieproces van kimchi wordt het opgeslagen in potten gemaakt van klei voor de fermentatie. Haar voorouders maakten eeuwen geleden al op deze manier kimchi en dit wordt nog steeds gedaan door vele families in Korea. Het proces duurt één maand tot meerdere jaren. Het Kimchi Hotel is een tijdelijk onderkomen voor degenen die hun kimchi willen laten fermenteren voordat het mee kan worden genomen naar huis.

De tuin van het Kimchi Hotel wordt een gemeenschappelijke tuin als geen ander in Amsterdam. De tuin krijgt unieke kenmerken die andere parken of open tuinen niet bieden, zoals gratis kruidenthee geoogst uit de tuin, tentoonstellingen van lokale kunstenaars en levende kimchi die naast je fermenteren.

Wat kan je verwachten bij een bezoek aan het Kimchi Hotel?

Gasten die het Kimchi Hotel bezoeken kunnen het volledige proces van fermentatie ervaren door de workshops en proeverijen die worden georganiseerd. Alle ingrediënten die tijdens deze sessies worden gebruikt worden in eigen tuin verbouwd en geoogst. Je kan experimenteren met nieuwe recepten, afhankelijk van de oogst! Natuurlijk, is de kimchi van Mina uniek, maar het is nooit zo speciaal als de kimchi die jezelf maakt! Als de kimchi klaar is, kan je het inchecken bij het hotel, het wordt dan in potten van klei gedaan en jij kan het zo lang laten gisten als je wilt.

 

Website: House of Fermentation

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.