Het Holland Food Valley huis

24-2-2015

Donderdag 26 februari vindt de ‘Nacht van de Gelderse economie’ plaats. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers kennis maken met innovatieve producten en ingrediënten. In het Holland Food Valley huis kunnen gasten onder andere kennismaken met sportbrood, Europese quinoa, groentensmoor met Beeter en ‘Low-Cal’ softijs.

Het huis

Dit huis wordt georganiseerd door Food Valley NL in samenwerking met InnoSportLab Papendal,  het toprestaurant van Sportcentrum Papendal en een aantal Gelderse bedrijven. In het Holland Food Valley huis bereidt Erik te Velthuis, chef-kok van het Topsportrestaurant sportieve gerechten op basis van innovatieve producten en ingrediënten. Bezoekers kunnen zo kennismaken met food innovaties uit Gelderland en in gesprek gaan met de ondernemers achter deze innovaties.

Inspiratie vanuit het Holland Food Valley huis

 

Energiezuinig terras

Het Holland Food Valley huis staat in de Innovatietuin, centraal gelegen op het terrein. Er is een verwarmd, energiezuinig terras bij het huis. Pas als de bezoekers gaan zitten starten de kussens van Sit & Heat met verwarmen, zo wordt onnodig energiegebruik voorkomen.

Live e-Cooking

E-Cooking van IXL Netherlands is een nieuwe, energiezuinige methode om snel smaakvolle gerechten te bereiden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van elektrische pulsen.

Europese quinoa

Deze volkoren, saponine-vrije quinoa is ontwikkeld via klassieke veredeling door Wageningen UR en heeft geen bittere smaak. Akkerbouwers in Noordwest Europa telen deze quinoa. GreenFood50

Groentesmoor met Beeter®

De vleesvervanger Beeter is honderd procent plantaardig en heeft de ‘beet’ van kwalitatief hoogwaardig kippenvlees. Net als kip is Beeter te gebruiken in allerhande gerechten, zoals salades en snacks. Wij schreven hier over Beeter in 2011.

Sportbrood

Dit brood van Sportsgrain is het eerste broodproduct met sportspecifieke eigenschappen. De combinatie van zetmeel en vruchten zorgt voor een optimale mix van snelle en langzame koolhydraten. Het brood is rijk aan vezels en suikers uit fruit.

Romig ‘Low-Cal’ ijs

Het softijs van NIZO food research smaakt romig, bevat vrijwel geen vet en 25% minder suiker dan gewoon softijs. Wij schreven eerder over dit ijs.

Bron: Food Valley

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.