Het Hardloperskoopboek

24-12-2013

  • hardlopersboek

Tijdens deze zachte winter sporten er nog veel mensen buiten. Het Vondelpark in Amsterdam is vergeven van de hardloop- en bootcamp-groepjes. Zelf doe ik er ook aan mee, in het Rembrandtpark wel te verstaan, want dat is “minder massaal”. Samen met de rest van de ‘Urbanics’ bootcamp-groep gaan we in 2014 maandelijks vóór en ná de training afspreken bij Bar Baarsch, een van de horeca-huiskamers in de buurt, het oudere broertje van Café Vrijdag. Voor horecaondernemers is het interessant om in te spelen op de trend van gezond eten en sporten. Doet u al iets met superfoods of serveert u gerechten voor sporters?

Afgelopen donderdag was ik te gast bij de boekpresentatie van ‘Het Hardloperskookboek’ van Miriam van Reijen bij Run2Day, een interessant naslagwerk voor sporters en koks die willen weten wat nou handig is om te eten en drinken rond trainingen en wedstrijden. In het naastgelegen pand ‘Sport371‘ hebben verschillende sport- en voedingsorganisaties de krachten gebundeld, de officiële lancering van deze verzamellocatie is op 19 januari 2014, maar een korte rondgang wijst op een one-stop-shop met kluisjes, toiletten, kleding, fysio en gezonde hapjes en drankjes voor de hardloper. Bekijk eens of er een hardlooproute bij u in de buurt is en speel er op in. ^Armand

In het Hardloperskookboek beschrijven Miriam van Reijen en Barbara Kerkhof het effect van voeding op het lichaam. Zo is het bijvoorbeeld het beste om 30 tot 45 minuten voordat je gaat slapen een glaasje melk te drinken, dit bevat zowel tryptofaan als calcium. Beide stoffen zorgen voor een verhoogde aanmaak van serotonine, een stof die ervoor kan zorgen dat je tegelijkertijd ontspannen én slaperig wordt. Als er ’s nachts spierkrampen optreden is dat waarschijnlijk de oorzaak van een tekort aan magnesium. Een handje nootjes kan hier verschil maken. Noten zijn namelijk rijk aan magnesium. Naast soortgelijke handige tips staat het boek vol met gerechten die sporters vóór of na een training of wedstrijd kunnen eten.

Bron: Twitter Miriam van Reijen

Website: Miriam van Reijen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.