Het grootste restaurant van de Big Mamma Group, Ave Mario gaat de zomer open in Londen

17-5-2021

  • Ave Mario - the biggest London restaurant by Big Mamma

De traditionele osteria Ave Mario is dé nieuwste plek in Londen voor pizza’s, cocktails en bovenal goede tijden. Deze Italiaanse hemel van de Big Mamma Group met een oppervlakte van zo’n 650 vierkante meter wordt op 25 juni geopend door een enthousiaste groep van maar liefst 120 Italianen.

We kwamen de Big Mamma Group voor het eerst tegen in Parijs, we schreven zelfs over hun enthousiaste toepassing van Instagram Stories in 2017, de jongens die in hun restaurants werken zijn zeer ‘Instagrammable’! De groep heeft nu 2 restaurants (binnenkort 3 met Ave Mario) in Londen, Gloria en Circolo Popolare. In Parijs zijn inmiddels 7 restaurants, 1 bar en 1 Food Market geopend. Ook hebben ze restaurants in Lille (Osteria tradizionale Bellazza), Lyon (Cucina popolare Carmelo) en Madrid (Trattoria & Terrazza Bel Mondo). Leuke restaurantketen om te bezoeken wanneer je in de buurt bent!

Leestijd: 2 minuten

De traditionele osteria Ave Mario van de Big Mamma Group

Ave Mario bevindt zich in Covent Garden op Henrietta Street 15 (WC2E 8QG) en heeft 295 zitplaatsen. Het ontwerp is geïnspireerd op een mooie dag in Firenze gecombineerd met een ondeugende interpretatie van een kerk. De nieuwste uitbreiding van het Big Mamma-team – dat al de mooie restaurants Gloria en Circolo Popolare in Londen, en hun bezorgservice Napoli Gang creëerde – krijgt drie terrassen, een bar, een natuurlijke binnentuin en een groot restaurant. Het nieuwste restaurant wordt verlicht door ontelbare skylights met groene en witte Duomo-gestreepte muren. Als je in de stemming bent om te feesten, moet je naar beneden naar de luxe spiegelkelder met verlaagde keuken uit de jaren ‘70 en hun eerste counter van waarachter je kunt genieten van de enthousiaste pizzabakkers.

De jonge chef-kok Andrea (23) zal het menu naar een nieuw niveau tillen, hij heeft zijn inspiratie gehaald uit heel Italië, van Ligurië tot Venetië en Milaan. Geen grote Mamma-specials hier, hoewel ze hier ook hun 180 ambachtelijke leveranciers koesteren, zoals de verse mozzarella di bufala van Salvatorre Corso en de Puglian burrata van Salvator Montrone. Wat je kunt verwachten in Ave Mario: verschillende culinaire verwennerijen zoals een carbonara-ravioli (gevuld met pecorino-room, eigeel en knapperige spekjes en een gigantische Cotoletta Milanese met hoogwaardig rosé kalfsvlees. Daarnaast staan er twee nieuwe Big Mamma-originelen op de kaart, waaronder een nieuwe uitvinding van pizzadeeg met ‘Biga’, de traditionele Italiaanse baktechniek, en speciale gerechten met de beste kaviaar van Europa, Italiaanse Baeri-kaviaar van de Venetiaanse Gavieri familie. Als dessert worden ongeëvenaarde ‘dolci’ geserveerd waaronder een 60 cm hoge Stracciatella -ijstaart gemarmerd met chocoladepasta.

Website: Big Mamma Group

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.