Het Australische wijnmerk Lindeman’s creëert een CO2 absorberende muurschildering

28-6-2021

  • De CO2 absorberende muurschildering van M. de Kiewiet - Lindeman’s wines
  • De muurschildering van Lindeman's met CO2 absorberende verf
  • Een muurschildering met CO2 absorberende verf - Lindeman's Wines
  • Kunstenares Marloes de Kiewit - CO2 absorberende muurschildering in Rotterdam

Op initiatief van het Australische wijnmerk Lindeman’s verrijst er aan de Rotterdamse Nassaukade, op het pand naast de iconische Koningshavenbrug, in de volksmond ‘De Hef’, een metershoge muurschildering gemaakt met fotokatalytische verf. Deze smog etende muurschildering zuivert uitlaatgassen en levert schone lucht. Door als eerste bedrijf milieuvriendelijke marketinguitingen in te zetten in de vorm van buitenreclame die daadwerkelijk bijdraagt aan een schonere lucht, wil Lindeman’s een inspirerende rol op zich nemen. Het kunstwerk is gemaakt door de lokale kunstenares Marloes de Kiewiet.

Leestijd: 2 minuten

CO2 absorberende muurschildering | Zo werkt het

Het kunstwerk naast ‘De Hef’ is de eerste buitenreclame in Nederland in de vorm van een grootschalige muurschildering die gemaakt is van zogenaamde fotokatalytische verf. Deze verfsoort gaat in combinatie met licht een chemische reactie aan, waardoor deze onder meer schadelijke gassen (zoals uitstoot van industrie of van autoverkeer), opneemt en filtert. Uitkijkend over de Koningshaven en direct grenzend aan de metalen industriële ‘look’ van de brug, wordt met de door lokale kunstenares Marloes de Kiewiet gemaakte muurschildering een pakkend statement gemaakt. Het opvallende kunstwerk is 6 bij 8 meter groot en zal tot medio augustus te zien zijn in Rotterdam.

Tijdens het aanbrengen en uitharden van de verf absorbeert de zogenaamde mural ongeveer net zoveel CO2 als een jonge boom in een maand. Daarnaast zal het kunstwerk in de periode dat het zichtbaar is blijvend NO2 (stikstofdioxide) opnemen, een gas dat grotendeels wordt geproduceerd door autoverkeer.

Het Australische wijnmerk Lindemans heeft een gecertificeerde CO2-neutrale status

Daarnaast blijft het continu werken aan zijn ecologische voetafdruk. Zo heeft men de afgelopen periode onder meer geïnvesteerd in lichtgewicht flessen, recyclebaarheid van verpakkingen en verregaande CO2-besparende en compenserende projecten, zoals het Buy One, Plant One Tree-initiatief, waarmee klanten virtueel een boom kunnen planten bij elke gekochte fles Lindeman’s. Dit initiatief heeft de aanplant van 217.000 extra bomen in het Amazonegebied tot doel.

“Wij willen niet alleen onze producten zo klimaatneutraal mogelijk produceren, we vinden ook dat onze marketing en promotie aan moet sluiten op onze bedrijfsvisie”, aldus Tony Jansen, Head of Sales Continental Europe voor Lindeman’s. “Door deze opvallende manier van buitenreclame in samenwerking met lokale kunstenaars, willen we niet alleen aandacht vragen voor luchtkwaliteit, we dragen hiermee ook daadwerkelijk bij aan een betere kwaliteit van leven. We streven ernaar dit in de toekomst steeds vaker en ook op andere iconische plekken in Nederland toe te passen.”

Over Lindeman’s

Met een geschiedenis van ruim 170 jaar en een verkrijgbaarheid in meer dan 100 landen wereldwijd, is het Australische wijnmerk Lindeman’s een begrip. In elke fles waart nog altijd de geest rond van oprichter Dr Henry Lindeman, die zijn wijnen in eerste instantie is gaan maken uit zorg voor zijn medemens. Lindeman’s is uitgegroeid tot een van ´s werelds meest populaire wijnen en onderscheidt zich door de hoogwaardige en bewuste productie daarvan.

Website: Lindemans

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.