Hertog Jan viert heropening horeca met exclusief speciaalbier ‘Het Weerzien’

21-4-2021

  • Het Weerzien van Hertog Jan - credits Studio Lauda
  • Proosten met het Weerzien van Hertog Jan - credits Studio Lauda
  • Het Weerzien van Hertog Jan - credits Studio Lauda
  • Het Weerzien van Hertog Jan - credits Studio Lauda

Hertog Jan schenkt 2.000 fusten van speciaalbier ‘Het Weerzien’ aan horecagelegenheden voor de heropening van de horeca. ‘Het Weerzien’ is in gelimiteerde oplage speciaal gebrouwen voor dit vreugdevolle moment. Consumenten kunnen het bier alvast voorproeven door het te bestellen in de online brouwerijwinkel van Hertog Jan. Met de opbrengsten van de onlineverkoop voorziet de brouwerij de horeca van gratis fusten. Op deze manier hoopt de Limburgse brouwerij de ondernemers een vliegende start te geven nu zij na maanden hun terrassen weer mogen openen.  

Leestijd: 1 minuut 

Speciaalbier Het Weerzien van Hertog Jan 

Het bier is vanaf 21 april exclusief beschikbaar in de brouwerijwinkel in Arcen en de webshop van Hertog Jan. De Arcense brouwer verkoopt een gelimiteerde batch van 4-packs voor 10 euro per stuk, zolang de voorraad strekt. Hoe meer bier er online wordt verkocht, des te meer Hertog Jan de horecaondernemingen kan steunen. De horecaondernemers ontvangen twee gratis fusten van ‘Het Weerzien’ bij een bestelling van drie fusten speciaalbier. Met dit initiatief hoopt Hertog Jan er een extra feestelijk moment van te maken. 

“We missen de horeca, het samenzijn en de ontspanning die deze plek ons biedt. De horeca is voor velen dé plek waar je in goed gezelschap geniet van een goed glas bier. Dit gevoel, gepaard met de start van de lente, heeft mij geïnspireerd in de totstandkoming van ‘Het Weerzien’. Het bier smaakt als een nieuw begin. Met ‘Het Weerzien’ hopen wij de horeca een steuntje in de rug te geven en proost ik op het moment dat we elkaar eindelijk weer mogen ontmoeten.” – Micha Peute, brouwer bij Hertog Jan. 

‘Het Weerzien’ is een echte Kölsche Wiess, gebrouwen door Hertog Jan brouwer Micha Peute. Het is een bovengistend en ongefilterd blond bier met 4,9% alcohol. Het is gebrouwen met een extra hoeveelheid tarwemout voor meer volmondigheid en aroma. Het Weerzien is fris doordrinkbaar met lichte hoptoetsen en een fruitige afdronk door de gebruikte Kölsch gist. 

Het Weerzien is verkrijgbaar in 4-packs van 4×33 cl. Vanaf vandaag zijn de bieren voor €10 euro per 4-pack verkrijgbaar in de brouwerijwinkel in Arcen en via de webshop van Hertog Jan. 

Website: Hertog Jan

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.