Hennessy verwelkomt het Chinese Nieuwjaar met een kunstwerk door Liu Wei

19-1-2021

  • The limited edition Hennessy Cognac voor het Chinese Nieuwjaar
  • Kunstenaar Lui Wei voor zijn werk 'SPRING' gecreëerd voor Hennessy
  • 'SPRING' het schilderij ter inspiratie voor een limited edition van Hennessy

Maison Hennessy viert het Chinese Nieuwjaar in 2021 met “SPRING”, een kunstwerk gecreëerd door de bekende hedendaagse kunstenaar Liu Wei. Het jaar 2021 staat in de Chinese kalender in het teken van de Os, dat traditioneel geassocieerd wordt met openheid, talent en vertrouwen. In die geest gaf Maison Hennessy carte blanche aan Liu Wei om een periode in te luiden die de belofte van hoop, samenhorigheid en een stralende horizon met zich meebrengt. Het kunstwerk SPRING is vertaald naar een serie limited edition Hennessy flessen met een kleurrijk palet. De speciale serie ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar, wordt wereldwijd uitgebracht in verschillende varianten. In Nederland is er een beperkt aantal exclusief verkrijgbaar bij Drankenboutique.nl.

Vrijdag 12 februari 2021 start het Chinese jaar Huangdi 4718, weer zo’n moment waar, in dit geval de Chinese horecaondernemers, op in kunnen spelen. Met bijzondere boxen om op gepaste wijze het Chinese nieuwjaar in te luiden. Mocht je iets bijzonders doen, laat het ons dan weten! Daarnaast spelen veel meer drankmerken in op het Chinese Nieuwjaar – zo hebben we special editions van Johnnie Walker gezien, Johnnie Walker Blue Label en bijvoorbeeld Glenfiddich 21 Year Old met ook een design van een Chinese kunstenaar, Rion Wang. Tijd voor een jenevermerk om hierop in te spelen?

Hennessy en China hebben een lange geschiedenis samen

Zo was China een van de eerste wereldmarkten waar, in 1872, Hennessy X.O gelanceerd werd, krap twee jaar na de eerste creatie van de X.O in 1870. Vandaag de dag is Azië nog steeds één van de grootste en belangrijkste markten voor Hennessy. De viering van het Chinese Nieuwjaar is dan ook een belangrijk evenement op de kalender van het beroemde cognacmerk. Bij de jaarlijkse viering van het Chinese Nieuwjaar, laat Hennessy keer op keer haar inherente waarden van standvastigheid en toewijding aan ambacht zien. Hennessy vond in Liu Wei een gelijke, wiens dynamische, abstracte schilderij “SPRING” bruist van kleur, beweging en een gevoel van verandering. De emotionele resonantie van het stuk, dat ontworpen is om open te blijven voor individuele interpretatie, is geworteld in een constante zoektocht naar wat de kunstenaar noemt “een bepaald soort schoonheid in een wereld van mogelijkheden”. Die zoektocht weerspiegelt de aloude savoir-faire waarvan de Hennessy Master Blenders gebruikmaakt om, generatie na generatie, uitzonderlijke cognacs te maken.

“Cognac maken is een kunst, want het onderscheiden van aroma’s en smaken, hangt ook af van emoties. Er is ruimte voor oneindige verbeeldingskracht ”, merkt Liu Wei op. “Het is grenzeloos, het gaat over het verkennen van het onbekende en niets als vanzelfsprekend beschouwen.”

Cognac als kunstvorm

De legendarische geschiedenis van Maison Hennessy en de techniek om eaux-de-vie te assembleren fascineerden en maakten indruk op de Chinese kunstenaar toen hij Cognac voor het eerst bezocht. Van de omringende wijngaarden tot de distilleerderijen en de Founder’s Cellar, het ritme van het Hennessyleven wordt altijd geleid door het heden én door een uniek erfgoed van het onderzoeken, verkennen en perfectioneren van een ambacht.

‘SPRING’ gecreëerd voor het Chinese Nieuwjaar

Voor Hennessy bedacht Liu Wei “SPRING”. Dit kunstwerk is een zintuiglijke uitnodiging om het seizoen van wedergeboorte te ervaren door middel van een abstract kunstwerk. Het schilderij oogt freestyle en organisch; de levendige tinten fuchsia, blauw, groen en geel boeien ieders geest. Wei ziet dit als een visuele echo van de diepte van Hennessy cognacs. Zijn mediumkeuze is – net als zijn terugkerende vormen – de vrucht van reflectie en weerstand, een gebaar van zelfexpressie en een artistieke metafoor voor de vele richtingen die men in het leven kan inslaan.

Website: Hennessy

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.