HEADS + TAILS cocktail bar | Hier kun je tossen voor je drankje

3-1-2019

  • HEADS + TAILS Cocktail bar in LondonHEADS + TAILS Cocktail bar in London
  • HEADS + TAILS Cocktail bar in LondonHEADS + TAILS Cocktail bar in London
  • HEADS + TAILS Cocktail bar in LondonHEADS + TAILS Cocktail bar in London
  • HEADS + TAILS Cocktail bar in LondonHEADS + TAILS Cocktail bar in London

Heads + Tails (Kop + Munt) is een nieuwe cocktailbar in Londen. Will Patridge en Chris Dennis opende de bar afgelopen oktober. Zoals de naam al doet vermoeden is HEADS + TAILS een bar van contrasten, zowel in het prachtige ontwerp als in de creatieve uitvoer. Heads is een lichte, frisse bar en Tails, een donkere en sfeervolle kelderbar. De cocktailbar heeft twee verdiepingen met individuele, onderscheidende menu’s. Heads beschikt over een cocktailmenu dat de stijl van de bar nabootst, met voornamelijk lichte en verfrissende wodka en interpretaties van op gin-gebaseerde klassiekers, wijn, bubbels en andere hedendaagse drankjes. Tails serveert stevige, gedurfde drankjes, gebaseerd op bourbon, rum en Scotch. Hoewel beide bars hun eigen individuele en onderscheidende menu’s hebben, zijn de drankjes in beide bars verkrijgbaar. Zoals de twee kanten van een munt, zijn beide cocktails bars in harmonie.

HEADS + TAILS

Heads + Tails is bedacht door Will Partridge (Wax Jambu, Kilburn Ironworks) en Chris Dennis (Sovereign Loss, Disrepute) op een locatie waar voorheen één van de langst bestaande nachtspots in West Hampstead gevestigd was. De mannen hebben met al hun ervaring op het gebied van gastvrijheid, specialisatie in baractiviteiten, menu- en cocktaildesign en consultancy de ruimte opnieuw uitgevonden. De locatie voldoet nu aan alle elementen waar een verfijnde late-night cocktailbar aan moet voldoen. Naast cocktails en sterke drank vind je bij Heads + Tails ook een unieke en uitgebreide wijnkaart. De wijnkaart wordt aangevuld met een groot Champagne-aanbod en enkele minder bekende mousserende wijnen uit de hele wereld. Uiteraard is er ook een kleine snackkaart aanwezig.

HEADS | Interieur en menu

Het interieur is helder, met hoge plafonds en veel natuurlijk licht. Heads is te vinden op de begane grond en kenmerkt zich door de koele kleuren en marmeren afwerking. De bar heeft doorlopende glazen ramen aan zowel de voor- als achterkant van de bar, hiermee wordt een gevoel van openheid gecreëerd. De bar heeft ook een aparte buitenruimte.

Het cocktailmenu bootst de stijl van de bar na met voornamelijk lichte en verfrissende interpretaties op wodka en gin-gebaseerde klassiekers en hedendaagse drankjes. Het menu bestaat verder uit verfrissende cocktails, drankjes met een laag alcoholgehalte en alcoholvrije drankjes.

TAILS | Interieur en menu

Tails is ontworpen als tegenstelling van Heads, donkerder en sfeervol ingericht. De plafonds zijn laag en de muren zijn donkerder. Sfeervol is het wel, met zachte comfortabele stoelen en een mooie warme massieve houten bar. Het zorgt voor een intieme drinkomgeving en het is een perfecte plek om te ontspannen met een paar cocktails. In tegenstelling tot het lichte en frisse bij Heads, serveert Tails gedurfdere drankjes die voornamelijk gebaseerd zijn op bourbon, rum en Scotch.

 

Website: HEADS + TAILS

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.