Hawaiian Shave Ice

22-3-2017

  • Shave Ice

De lente is begonnen en we hebben al wat mooie dagen achter de rug. Het is natuurlijk nog even wachten op het echte mooie weer. Mooi weer betekent ook… IJS! Wij namen alvast een kijkje over de landsgrens om te zien wat we in 2017 kunnen verwachten. Zo zagen we veel online filmpjes van het uit Hawaii afkomstige Shave Ice. Plat gezegd dus gewoon geschaafd ijs.

Shave Ice trend 2017?

Shave Ice is vooral populair in tropische streken als het Caraïbisch gebied, Suriname, de Verenigde staten en natuurlijk in Hawaii zelf. Ook in Nederland hebben we het product wel eens gezien. Zorgt de populariteit op internet omtrent dit product voor een hype in 2017?

Hoe maak je het?

Schaafijs is afkomstig van ijsklontjes of één groot blok ijs en wordt met behulp van een ijsschaaf of schaafijsmachine geschaafd. Het geschaafde ijs, dat iets weg heeft van sneeuw, wordt opgevangen in een beker, glas of ijscup. De op het oog lijkende smaakloze sneeuwbal wordt aangedrukt en vervolgens overgoten met één of meerdere siropen. De siropen hebben verschillende kleuren als smaken.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.