Hawaiian Poké Bowl opent vestiging in Antwerp Tower

24-1-2022

  • Hawaiian Poké Bowl Antwerp Tower credits Marie Monsieur
  • Hawaiian Poké Bowl Antwerp Tower credits Marie Monsieur
  • Hawaiian Poké Bowl Antwerp Tower credits Marie Monsieur
  • Hawaiian Poké Bowl Antwerp Tower credits Marie Monsieur
  • Hawaiian Poké Bowl Antwerp Tower credits Marie Monsieur
  • Hawaiian Poké Bowl Antwerp Tower credits Marie Monsieur

Hawaiian Poké Bowl opent hun 20e vestiging in België in de foodstreet van de gloednieuwe Antwerp Tower. Om die twintigste poké-locatie op amper drie jaar tijd te vieren zoals het hoort, wordt dit de flagship store van de gezonde restaurantketen. De keizerlijke locatie voor die mijlpaal is de drukbezochte Keyserlei. Als één van de snelst groeiende spelers binnen gezonde casual foodconcepten krijg je hier voor de prijs van één bowl niet alleen een gezonde, verse en voedzame maaltijd, maar ook een vakantiegevoel!

De organisatie achter Hawaiian Poké Bowl heeft plannen voor 20 vestigingen in Nederland in de komende 3 jaar. En ze zijn duurzame packaging voor hun take-out en delivery aan het ontwikkelen.

Leestijd: 2 minuten

Exclusieve locatie in Antwerp Tower voor Hawaiian Poké Bowl

De kans dat je sinds 2018 nog nooit van Hawaiian Poké Bowl hebt gehoord is bijzonder klein. Een van oorsprong Hawaiiaanse bowl met als basis rijst, quinoa of sla, daarbij smakelijk gemarineerde zalm, tofu of kip en een rijkelijke keuze aan toppings als finishing touch in een tropische vakantiesetting; meer hadden eigenaars Mattijs Hermans, Albano Gozhina en Ash Shah niet nodig om sinds 2018 hun plek op te eisen in de gezonde foodwereld.

Drie jaar en zo’n 10.000 poké bowls per dag later is het door dat succes nu al tijd voor een twintigste vestiging. Die wordt meteen hun allergrootste vestiging en daardoor dé flagship store van de healthy pleasure-keten. Zo’n gelegenheid mag je vanzelfsprekend niet onopgemerkt laten voorbijgaan, en daar zorgt de nieuwe, exclusieve locatie zeker voor. De poké-keten strijkt eind december neer in de foodstreet op de gelijkvloerse verdieping van de gloednieuwe Antwerp Tower.

Van daaruit hoopt Hawaiian Poké Bowl nog meer foodies te verleiden tot een snelle en gezonde maaltijd in plaats van ongezonde fast food. In de foodstreet op de Keyserlei wordt het één van de zeven mondiale eet- en drankgelegenheden. Leuk detail: de allereerst vestiging die Hermans, Gozhina en Shah ooit openden in 2018 was ook eentje in Antwerpen. Daarmee maken ze die cirkel van de eerste twintig alvast mooi rond. Al zal die twintigste vestiging zeker niet de laatste zijn.

Tropische smaken, tropische Keyserlei

Door deze nieuwe food-aanwinst is de Keyserlei vanaf eind december net een tikkeltje tropischer  dan gewoonlijk. Het interieur van Hawaiian Poké Bowl-locaties ziet er standaard uit alsof je een vakantiesetting binnenwandelt, en dat is in de Antwerp Tower niet anders. Denk aan felle neonverlichting, een indrukwekkende plant wall en houten bowls die je op Hawaii zelf doen wanen. Via grote schermen of ‘kiosks’ kan je daarnaast makkelijk en snel je bestelling doorgeven.

What’s in a bowl? 

Die ultieme Hawaiian bowl bestaat standaard uit verser dan verse ingrediënten. De basis? Sushirijst, quinoa, of salade. Daarbij komen 5 mix-ins zoals mango, edamame, red onions, sweet potato of corn. Als derde element proef je proteïnen waarbij zowel vis- en vleesliefhebbers als veggies een ruime keuze hebben. Van een zachte sesam dressing tot een iets pikantere sriracha mayo; de dressing is het voorlaatste ingrediënt van een bowl. Afsluiten doe je door toppings naar keuze toe te voegen.

Op de menukaart pronken vooropgestelde house favorites zoals de spicy of sweet chicken, salmon style, mighty steak, let’s tofu of classic tuna. Meer zin om je eigen vakantietripje samen te stellen? Dan start je bij een basis en eindig je bij toppings naar keuze.

Eigen productie en competitieve prijzen

Hawaiian Poké Bowl verzorgt hun volledige eigen productie in een 1500m2 grote centrale keuken: verse vis wordt in hun eigen ateliers geleverd, gefileerd en klaargezet voor de verschillende vestigingen, waar alles vroeg in de ochtend wordt geleverd. Kwaliteit en smaakbeleving worden op die manier goed bewaakt. Deze verticale integratie vanaf sourcing tot aan de eindconsument zorgt er bovendien voor dat de poké bowls aan zachte prijzen kunnen aangeboden worden.

In zee met Green Park Investment Partners

Op donderdag 10 juni 2021 bezegelden Hawaiian Poké Bowl en Green Park Investment Partners hun partnership. De founders hadden onmiddellijk een klik met Green Park, en brengen met dit partnership een hands-on financiële en strategische partner aan boord met veel ervaring in het versneld schalen van organisaties. Green Park brengt ook kennis van de Nederlandse markt met zich mee, wat zal ingezet worden om Hawaiian Poké Bowl in Nederland te laten opstarten. Ondertussen is er ook een vestiging in Tilburg.

Enorme groei tijdens lockdown

Hawaiian Poké Bowl kende al een grote groei in de laatste jaren: opgestart in 2018, met 4 vestigingen voor Corona, openden ze maar liefst tien nieuwe vestigingen tijdens Corona lockdown, en zijn nu aan hun twintigste vestiging toe. In de komende drie jaar plant Hawaiian Poké Bowl tot 35 vestigingen te gaan in België (Vlaanderen, Wallonië en Brussel), en 20 vestigingen in Nederland.

Hawaiian Poké Bowl houdt volledige controle over haar vestigingen en kiest er dus ook bewust voor om niét met franchise te werken.

Website: Hawaiian Poké Bowl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.