HANS IM GLÜCK presenteert klimaatneutrale hamburger

24-5-2022

  • HANS IM GLÜCK - the climate-neutral WEGWEISER burgerHANS IM GLÜCK - the climate-neutral WEGWEISER burger
  • HANS IM GLÜCK - the climate-neutral WEGWEISER burgerHANS IM GLÜCK - the climate-neutral WEGWEISER burger
  • HANS IM GLÜCK - the climate-neutral WEGWEISER burgerHANS IM GLÜCK - the climate-neutral WEGWEISER burger

Een uitgebreid aanbod aan vegetarische en veganistische gerechten, een hamburger met insectenpaté of biologisch afbreekbare drinkrietjes – HANS IM GLÜCK is sinds de oprichting in 2010 een pionier in de branche op het gebied van duurzaamheid. Nu verlegt het bedrijf opnieuw zijn grenzen met de klimaatneutrale WEGWEISER-burger.

Leestijd: 2 minuten.

De WEGWEISER burger van HANS IM GlÜCK

Met zijn nootachtige falafelpatty, pittige geitenkaas en aromatische gegrilde groenten combineert WEGWEISER culinaire hoogstandjes met een goed geweten en zonder dat dit ten koste gaat van de beste HANS IM GLÜCK-smaak. Smaakvolle perfectie van vorm met daarop een heerlijke knoflooksaus.

“Wij willen het begrip ‘betere hamburger’ herdefiniëren. Het gaat ons er niet alleen om onze gasten de beste smaak te garanderen – wij willen hen met een gerust geweten het hoogste genotniveau bieden”, aldus Peter Prislin, Director Marketing Strategy & Communication.

Peter Prislin, Director Marketing Strategy & Communication, over de lancering van de nieuwe burger. We hebben voor de naam ‘WEGWEISER’ (Wegwijzer) gekozen omdat we dit initiatief zien als de volgende stap naar onze gezamenlijke weg richting een leefbaardere toekomst.”

Klimaatneutraal van A tot Z

Voor de uitvoering van zijn ambitieuze duurzaamheidsproject werkt HANS IM GLÜCK samen met het SGS INSTITUT FRESENIUS. De balancering van de resulterende broeikasgasemissies wordt uitgevoerd op basis van de criteria van het Greenhouse Gas Protocol. De gegevens voor de WEGWEISER werden verzameld bij fabrikanten, leveranciers, logistieke partners en bij de hamburger-grillrestaurants. De leveringsactiviteiten van de externe dienst zijn wegens gebrek aan gegevens niet meegerekend.

“Met de berekening van de broeikasgasemissies bevestigen wij een verantwoord gedrag ten opzichte van het milieu. Dankzij het groeiende bewustzijn van duurzaamheid en veiligheidsnormen, gaan de eisen van klanten uit de voedingsindustrie en in de horeca steeds meer in deze richting. Wij zijn verheugd HANS IM GLÜCK bij de volgende stappen in de grensverleggende ontwikkeling van zijn assortiment te begeleiden”, verklaart Marta Schlichting, die bij het SGS INSTITUT FRESENIUS verantwoordelijk is voor de toekenning van testkeurmerken.

Compensatie volgens de Gold Standard

HANS IM GLÜCK compenseert de resulterende broeikasgasemissies onder andere door een klimaatbeschermingsproject in Abuja/Nigeria te ondersteunen, dat gezinnen energie-efficiënte kooktoestellen van klei of metaal ter beschikking stelt. Door het gebruik van deze fornuizen kunnen grote hoeveelheden energie worden bespaard, omdat de energie voor koken en gezondheid beter kan worden gebruikt voor het koken.

De klimaatneutrale, vegetarische burger WEGWEISER met falafelpatty, geitenkaas, gegrilde groenten en knoflooksaus is vanaf 28.04.2022 verkrijgbaar in alle HANS IM GLÜCK burgergrills.

Website: HANS IM GLÜCK

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.