Halal Fried Chicken | Ludiek adverteren tijdens de ramadan

7-6-2017

Een bijzondere actie van Halal Fried Chicken, het bedrijf adverteert namelijk met speciale posters gedurende de ramadan. In verschillende bushokjes in Amsterdam en Rotterdam is overdag alleen het logo en de naam van het bedrijf te zien, nadat de zon onder is verschijnt de rest van de advertentie ook in beeld. Een mooi voorbeeld van effectief adverteren tijdens de ramadan.

Adverteren tijdens de ramadan

Halal Fried Chicken is naar eigen zeggen het eerste halal fastfoodrestaurant van Nederland, de eerste vestiging opende in 2014 in Amsterdam, inmiddels zijn dit er vier en staan er komende periode nog twee openingen in de pijplijn. Bij het bedrijf koop je onder andere verschillende halal burgers (chickenburger, beefburger en cheeseburger), HFC halal kipstukken, tender strips, nuggets, hotwings en chicken wraps. Allemaal heel erg lekker, maar om tijdens de ramadan geconfronteerd te worden met allemaal lekkere gerechten, is niet altijd even leuk. Daar moest wat op verzonnen worden!

Het Amsterdamse reclame bureau Etcetera werd ingeschakeld en het resultaat is bijzonder te noemen. Zij kwamen op het idee om tijdens de ramadan in bushokjes een poster op te hangen waar alleen de naam Halal Fried Chicken te zien is, pas als de zon eenmaal onder is verschijnt een afbeelding van de gerechten.

Bekijk de video om de advertentie te bekijken, een ludieke marketingstunt met mooi eindresultaat!

Bron: De Telegraaf

Website: Halal Fried Chicken

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.