HACCP codeersysteem OnlinePrint | Nieuw codeersysteem vanuit de cloud voor labels

9-10-2019

  • Home pagina OnlinePrint
  • OnlinePrint Brother afdruk en rollen
  • Brother printer TD

De afgelopen maanden hebben een aantal, niet de minste, pilotdeelnemers het spraakmakende HACCP codeersysteem OnlinePrint van bedenker Paul Duijnstee uitvoerig getest. Alle deelnemers – Van der Valk Hotel Middelburg, De Waag in Leiden, het Leonardo Royal Hotel Amsterdam, Zorgwaard Brabant en Hygiënecode online – zijn laaiend enthousiast over het systeem. “De problematiek van het manueel coderen, wordt in één klap opgelost met de mogelijkheid om de labels in te vullen in de cloud en ze meteen uit de printer te laten rollen”, vertelt Duijnstee.

De markt is klaar voor HACCP codeersysteem OnlinePrint

In 2005 werd door chefs en docenten vanuit de keuken een HACCP systeem bedacht dat anders was en uniek: Info Food Labels. Het bijzondere aan het codeersysteem was dat het werkte met pictogrammen, in plaats van met tekst. Sinds april 2019 wordt er uitgetest hoe het werken met Info Food Labels vanuit de cloud bevalt. Met OnlinePrint hoef je geen software te installeren en het stelt met een paar klikken je label samen. Over de pilot is iedereen honderd procent positief. Ook heeft Paul wel een aantal wensen toegespeeld gekregen. Bijvoorbeeld het kunnen koppelen van recepturen of het kunnen invullen van bijzondere gegevens per patiënt. In België is het belangrijk dat de leveranciersnaam en het lotnummer voor de traceerbaarheid van bacteriologische besmettingen vermeldt worden. Het kan allemaal.

Heel veel vraag

Paul Duijnstee: “Samenwerking met Brother International Nederland heeft geresulteerd dat de Brother TD-4550 label printer bij de pilot deelnemers al goed is getest en naar tevredenheid functioneert. Doordat Brother International een speciale Windows printerdriver heeft ontwikkeld, is het mogelijk om de installatie en integratie binnen de huidige keukens te vereenvoudigen. Naast de Nederlandse taal zal de print driver ook door andere talen ondersteund worden om wereldwijd te kunnen coderen in deze nieuwe stijl. Geweldig nieuws dus en we zijn op de goede weg om HACCP coderen 2.0 binnen de wereldwijde keukens tot een succes te maken.”

Medio Oktober wordt het systeem gelanceerd. Topkwaliteit De labels zelf zijn overigens van onveranderde superieure kwaliteit. Ze laten geen ongewenste lijm en papierresten achter op opbergbakken en voedselcontainers. De labels van ‘Info Food Labels’ doen dat ook niet, de lijm lost op bij 70°C tijdens het naspoelprogramma van de vaatwasser. Hiermee wordt het probleem van de kruisbesmetting sterk gereduceerd.

Website: Info Food Labels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.