Groeps-app The Happening populair onder jongeren

3-7-2015

The Happening is een app voor het maken van handige roosters, het delen van locaties en het delen van foto’s in één.

The Happening

Na het opzetten van een dating app kwamen Frank van Viegen en Jelmer Feenstra op het idee om samen met collega Emiel Mols een gemakkelijkere tegenhanger van Whatsapp te maken. Zo ontwikkelden ze de Happening app die inmiddels meer dan 100.000 keer is gedownload. Waar in Whatsapp groepsgesprekken kunnen uitgroeien tot onsamenhangende ellenlange scrollpartijen, is de Happening gemakkelijker in gebruik.

Photo Hunt en Ranking Game

De app biedt praktische oplossingen voor problemen en combineert een datumprikker app, boodschappenlijstjes, een photo sharing app en een locatie app. De populariteit is mede veroorzaakt door Photo Hunt waar je bijvoorbeeld de opdracht krijgt om een selfie te maken terwijl je een boom knuffelt. Ook is er een Ranking Game, waarbij vooral scholieren en studenten hun vrienden waarderen in een top drie bij vragen als ‘wie is het grappigste als-ie dronken is?’, vergelijkbaar met het programma ‘Ranking The Stars’ op televisie.

Op alle toestellen én webinterface

The Happening is beschikbaar voor zowel Android toestellen als die van Apple. In de Apple-store en de Play Store. Ook is de app beschikbaar voor de Windows computers en de Mac computers.

Bron: Twente.com

Website: Google Play

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.