Green Boy Group lanceert Plant-Meat Protein™ | een biologische vleesvervanger op basis van plantaardige eiwitten.

16-11-2020

  • Founders of Green Boy and a plant-based burger

Green Boy Group heeft onlangs haar nieuwste product gelanceerd, Plant-Meat Protein™ is een plantaardig eiwitpoeder dat als basis bij de productie voor vleesvervangers wordt gebruikt. Dit eiwitpoeder is uitsluitend geproduceerd uit plantaardige eiwitten en biologische- en non-genetisch gemodificeerde bestanddelen. Naar eigen zeggen tipt deze grondstof voor vleesvervangers aan de kwaliteit van echt vlees vanwege de voedselwaarde en textuur die gecreëerd kan worden.

Toepassingen Plant-Meat Protein

Plant-Meat Protein™ wordt geïntroduceerd in de voedingsindustrie voor de productie van plantaardig vlees zoals plantaardige hamburgers, nuggets en worsten. Plant-Meat Protein™ is ook toepasbaar voor de productie van gestructureerde plantaardige eiwitten (TPP) in de vorm van granulaat. Plant-Meat Protein™ is verkrijgbaar in vier verschillende soorten proteïnen gemaakt van erwten, groene bonen, tuinbonen en kikkererwten.

“We zijn buitengewoon enthousiast dat we Plant-Meat Protein™ hebben gelanceerd vanwege de snelgroeiende vraag naar plantaardig vlees bij consumenten”, zegt Peter van Dijken, medeoprichter van Green Boy Group. “Green Boy levert al aan vooraanstaande merken in de plantaardige vleesindustrie en met Plant-Meat Protein™ hopen we ons marktaandeel in de Amerikaanse en Europese markt te vergroten. Via onze distributiekanalen willen we Plant-Meat Protein™ gemakkelijker beschikbaar maken voor voedselproducenten die op zoek zijn naar de volgende generatie plantaardige eiwitten.”

“Plantaardig eiwit is een sleutelingrediënt bij het creëren van een plantaardig vleesproduct”, legt Frederik Otten, medeoprichter van Green Boy Group, uit. “Deze markt evolueert razendsnel en plantaardige vleesproducten gemaakt met essentiële tarwegluten of soja-eiwitten zijn niet zo populair vanwege allergische reacties, evenals dierlijke eiwitten uit zuivelproducten. Met Plant-Meat Protein™ bieden we een lijn van meer functionele, duurzame en gezondere plantaardige eiwitten als bouwsteen voor de volgende hit binnen plantaardige vleesaanbod in de schappen van de supermarkt, in de fastfoodketens of online ”, aldus Otten.

Green Boy Group, opgericht in 2016 door Frederik Otten en Peter van Dijken, is een toonaangevende leverancier van non-GGO en biologisch plantaardige voedingsingrediënten in Europa en Noord-Amerika. Green Boy Group is gevestigd in Amsterdam, Nederland en Los Angeles, Californië.

Van de redactie

Soms plaatsen we een artikel en vragen we ons af hoe het ook al weer zat. Plant-Meat Protein is uitsluitend geproduceerd uit plantaardige eiwitten en biologische- en non-genetisch gemodificeerde bestanddelen.  Ergens is blijven hangen dat GGO (Genetisch Gemodificeerde Organisme) mogelijk niet echt gezond zijn maar hoe zat het ook al weer precies in elkaar? Vandaar dat we het hier nogmaals vermelden. “GGO zijn gewassen die op genetisch niveau beïnvloed worden met als doel bepaalde eigenschappen van een gewas te verbeteren. Door DNA toe te voegen of te onttrekken uit het originele DNA-profiel van een specifiek gewas worden bepaalde eigenschappen verbeterd of geëlimineerd, dit is wezenlijk anders dan traditionele gewasveredeling. Volgens critici zijn GGO’s mogelijk schadelijk omdat nog onvoldoende duidelijk is wat voor invloed gemodificeerd DNA heeft op de traditionele eigenschappen van een gewas en de mogelijke risico’s van genetische modificatie voor de voedselveiligheid.”

Website: Green Boy Group

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.