Gratis wijn drinken uit de ‘Fontana del Vino’

17-10-2016

  • Dorasarchese
  • Dorasarchese
  • Dorasarchese

In Caldari di Ortona, een dorp in Italië, staat sinds kort een wijnfontein. Hier stroomt 24 uur per dag en zeven dagen per week gratis wijn uit. Het fonteintje met rode wijn staat in de Abruzzo regio, langs de populaire pelgrimsroute Cammino di San Tommaso. Een tocht van 200km van Rome naar de kathedraal van Ortona.

Gratis wijn

Wandelaars die tijdens de tocht dorst krijgen, doen er dus goed aan om even een stop te maken bij de wijngaarden van Dora Sarchese in Caldari di Ortano. Waar het normaal gesproken heerlijk is om  een slokje water te drinken uit een fonteintje tijdens het lopen van de route, kunnen de wandelaars hier even pauze houden met een glaasje gratis wijn!

Voor de goede orde: het is niet de bedoeling dat de fontein een plek wordt waar iedereen zomaar wijn mee kan nemen. Het moet meer gezien worden als meetingpoint voor wandelaars die de route bewandelen. Een leuk initiatief van de wijnmaker. Het brengt wandelaars samen en wie weet stimuleert het ook wijnliefhebbers te gaan wandelen! Het levert in ieder geval een hoop publiciteit op. Misschien een ideetje voor een Italiaans restaurant? Of een manier om mensen zo je wijnen te laten proeven?

Bron: Decanter

Website: Dora Sarchese

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.