Gratis reclame genereren is hard werken

18-1-2017

  • Blogster Josie in kamer

18 januari 2017 – Marjolein blogt over het uitnodigen van foodbloggers, zelfs op de Horecava werden er foodsafari’s met thema’s georganiseerd.

Communicatie kent al jaren goedkope en zelfs gratis vormen, zoals mond-tot-mond reclame, free publicity en rumour around the brand (het verspreiden van verhalen rond een merk). Wat je doet door het uitnodigen van lokale bloggers of vloggers is het creëren van mond-tot-mond reclame op het internet. Wij hebben al een paar jaar geleden aangegeven dat het uitnodigen van lokale internet grootheden, vloggers of bloggers, een mogelijkheid is om de ‘rumour around your brand’ op gang te brengen. Hiervoor moet je wel in beeld brengen wie de bekende bloggers en vloggers in jouw omgeving zijn en of deze enigszins jouw doelgroep aanspreken. Werk aan de winkel dus als je een grotere doelgroep wilt bereiken. Want juist gratis reclame genereren is hard werken.

Door foodbloggers uit te nodigen voor een persdiner of om een nachtje te komen slapen, kun je mensen bereiken die je op andere manieren misschien nooit zult bereiken. Daarnaast is het verhoudingsgewijs makkelijk; je doet waar je goed in bent en zij filmen of schrijven hoe zij jouw product en gastvrijheid ervaren. Het enige wat je als restaurant niet moet vergeten is het noemen van mooie recensies in je sociale media of nieuwsbrieven. Zeker handig als je voor je bedrijf een redelijke groep mensen hebt die je volgen via je social media kanalen.

Even terug naar de foodsafari’s op de Horecava, misschien is het zelfs een idee om voor  horecaondernemers bepaalde thema tours op de Horecava te organiseren… Netwerken en rondkijken binnen je interesseveld combineren en zeker weten dat je niets mist op dit vlak.

Contact

Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Website: Van Spronsen & Partners horeca-advies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.