GPS-Heinekenflesjes loodsen vinders naar de Heineken Experience

6-5-2015

De Heineken Experience in Amsterdam heeft overal in de stad bierflesjes met een geïntegreerd GPS-systeem neergezet die nieuwsgierige bewoners en toeristen naar het bier museum leiden.

Iedereen die één van de flesjes oppakte voelde de fles trillen en zag de dop oplichten zodra het werd geactiveerd. Het ingebouwde kompas en de draaibare dop stuurden de toeristen rechtstreeks naar de Heineken Experience.

GPS-Heinekenflesjes in plaats van flyers

Het idee is ontstaan vanuit de behoefte naar meer bezoekers aan de Heineken Experience. Vorig jaar waren dat er 730.000. Heineken heeft het idee samen met JWT Amsterdam uitgewerkt. Dirk Lubbers, manager van de Heineken Experience, zei: “Het uitdelen van flyers is niet erg des Heinekens, dus wilden we inspelen op dat waar we bekend om staan: inventiviteit, gevatte humor, pioniersgeest en opvallende acties. Daarmee willen we potentiële bezoekers trekken. Onze belangrijkste onderscheidende factor is dat we elke bezoeker uitnodigen voor een culturele en historische reis, waardoor ze communiceren met het merk. Dit initiatief is weer een voorbeeld van onze aanpak: innovatief, dynamisch, verrassend en het geeft je altijd onvergetelijke herinneringen.”

Bron: Marketing Magazine

Website: Heineken

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.