Glonut | Glow in the dark donut

8-6-2017

Om het jaarlijkse Vivid Festival in Sydney te vieren ontwierp Black Star Pastry een boutique patisserie in Australië een glow in de dark donut, ookwel de Glonut genoemd. Ze zijn te verkrijgen bij Martin Place, een winkelgebied in Sydneys centrale business district. Ze zien er gaaf uit toch?

Inspiratie achter de glow in the dark donut

De inspiratie achter de glonut kwam toen Chris Thé in 2016 het Vivid Light, Music and Ideas Festival bezocht. Hij probeerde op een idee te komen om voedsel met de lichtshow te verbinden. Het idee dat in hem opkwam was om glow in the dark eten te maken. Het zien van de Vivid lichtshow is al geweldig, maar er moet ook nog gegeten worden!

Alleen al de gedachte om mensen tijdens het festival glow in the dark eten te laten proeven was al een uitdaging dat Black Star Pastry niet kon weerstaan. Na het uitwerken van het concept had het team nog een korte tijd om te zorgen dat het concept zou werken.

Het duurde een aantal maanden voordat ze iets hadden ontworpen waar ze trots op konden zijn. Ze vonden het een grappig idee om mensen met glow in the dark glazuurlaag op hun handen en gezichten te zien, daarom was de keuze voor een donut makkelijk gemaakt. De naam glonut moest voor het succes gaan zorgen. De glonut is gebaseerd op de BlackStar donut, een donut die smaakt als een brioche en bestaat uit veel minder boter dan een ‘normale’ donut. Daarom is de glonut makkelijk te eten en niet al te vet. De magie ontstaat door de glazuurlaag die licht geeft in het donker.

De Glonuts

Riboflavin (or vitamin B) is het ingrediënt dat de glazuurlaag in het donker zichtbaar maakt. Riboflavin smaakt een beetje zuur en wordt zichtbaar onder UV licht. Het product is veilig om te eten. De donut wordt omgeven met een yuzu glazuur, dat ook een beetje zuur smaakt. De smaak van de boterige donut is goed gebalanceerd tussen zoet en zuur.

Andere innovatieve donuts die we gespot hebben

In 2013 creëerde pastry chef Dominique Ansel de cronut ™. Een met crème gevulde croissant-donut met een glazuurlaag. Ook bestaan er donut ijshoorntjes en donut ijs sandwiches.

Bron: Metro

Website: Black Star Pastry

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.