Gin Festival verspreidt zich als ginvlek door heel Nederland | Van hype naar gevestigde orde

12-2-2019

  • Gin FestivalGin Festival
  • Gin FestivalGin Festival
  • Gin FestivalGin Festival

Of je nou aanschuift aan een hippe bar, in een restaurant of thuis het weekend inluidt; gin is niet meer weg te denken uit de drankenkast in Nederland. Het is dan ook niet geheel onverwacht dat het Gin Festival dit jaar grootser dan ooit uitpakt met maar liefst zes edities in Nederland. Ginliefhebbers kunnen dit jaar genieten van de beste G&T’s in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag en Eindhoven. Om de gin experience compleet te maken, worden de festivals op bijzondere locaties in deze steden georganiseerd met de Beurs van Berlage in Amsterdam als hoogtepunt. Het is tegenwoordig niet meer de vraag óf mensen gin drinken, maar wélke gin ze drinken.

Gin Festival Amsterdam |In de Historische hotspot: Beurs van Berlage

Voor de vierde keer op rij is Amsterdam het toneel van het Gin Festival. Na drie succesvolle edities in Amsterdam Noord, wordt ditmaal de prestigieuze Beurs van Berlage op zaterdag 18 mei omgetoverd tot waar ginparadijs. Deze editie in het voormalige beursgebouw heeft met drie zalen de grootste capaciteit van alle locaties. Ruim 2.500 liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij proeverijen, masterclasses en seminars van Nederlandse distillateurs bij diverse stands. Ook maken een pop-up club en restaurant deel uit van de complete experience, waar bezoekers kunnen genieten van gin met bijpassende gerechten. Daarbovenop krijgt de zakelijke markt de kans meer te leren over gin bij het B2B educatieprogramma op de eerste etage van het historische gebouw.

Gintastic experience: van de Rotterdamse Maas tot Strijp-S

Dit jaar trapt Leiden af met een tweedaags festival op 23 en 24 maart in de karaktervolle oude dekenfabriek Scheltema. Daarop volgt De Grote Kerk in Den Haag op 13 april, die al een decennium lang het decor is van Nederlands grootste whiskyfestival. Op 7 en 8 juni is de Lik op het Wolvenplein in Utrecht voor de derde keer op rij de spectaculaire locatie van deze editie. Ook mag een gin-minnende stad als Rotterdam niet ontbreken. Wegens het grote succes in de Rotterdamse Cruise Terminal vorig jaar, strijken de liefhebbers op 22 juni nogmaals neer op de unieke locatie aan de Maas. Tot slot bewijst Eindhoven dat de Brabantse gezelligheid onmisbaar is. Op 29 juni is het daarom de beurt aan het creatieve en culturele hart van de stad: Strijp-S. Alle festivals zijn van 15.00 uur tot 22.00 uur geopend. De eerste tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gin Festival Nederland.

Gin Festival 2019

Het Gin Festival is de perfecte plek om met diverse gins én de makers ervan kennis te maken. Door de opkomst van gin buiten de Randstad wordt de gin-golf nu ook in deze regio’s versterkt. Deze ontwikkeling is terug te vinden op de Gin-kaart van Nederland. Op deze kaart wordt getoond dat het aantal distilleerderijen dat gin maakt vanaf 2011 is gestegen van 11 naar ruim 40. De organisatie achter het populaire festival zet duurzaamheid voor de 3e keer op rij op de kaart en kiest dan ook bewust voor plasticvrije festivalterreinen.

Elk festival heeft een uitgebreid educatieprogramma, waar verschillende merken in participeren. Van de spirits tasting, seminars en silent disco, tot de hosting van de Gin School. “Wij zien het overbrengen van kennis als een van de speerpunten waarmee wij consumenten een groter liefhebber van gin kunnen maken. Tegelijkertijd is dit ook een belangrijke manier om – de voor velen – nieuwe spirits te laten proeven. Denk aan vermouth en jenever. Tegen een kleine betaling kunnen liefhebbers deelnemen aan de interactieve masterclasses”, aldus Mister Cocktail.

 

Bekijk hier de Gin Kaart van Nederland

 

Website: Gin Festival

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.