Ghee Easy – vet goed vet

25-2-2016

In de Indiase keuken is Ghee al razend populair, Nederland wordt er nu ook steeds bekender mee. Ghee easy, het bedrijf dat traditionele Indiase geklaarde boter vanuit Nederland maakt, komt nu ook met grootverpakkingen voor in de horeca.

Ghee Easy

Of je nou wilt bakken, braden, wokken of frituren: het kan allemaal met Ghee Easy. Ghee is in het kort een hele zuivere vorm van geklaarde boter. Volgens de traditionele Indiase Ayurveda leer is het gezond, verbetert het de spijsvertering en helpt met het verwerken en opnemen van voedsel. Het past dan ook goed in het rijtje superfoods. Een ander voordeel is dat het een verbrandingstemperatuur heeft van 250 graden, daardoor zal je pan niet snel zwart worden door het aangekoekte vet en heb je geen last van spetters tijdens het koken. De jongens van Ghee Easy hanteren daarom ook de volgende slogan: “Boter is voor op brood, olijfolie voor door de sla, bakken doe je in de ghee! Vet goed vet.” Naast de Ghee Easy naturel smaak zijn er ook twee andere varianten beschikbaar: de Ghee Easy Rozemarijn en de Ghee Easy Indian Spice.

Ghee Easy in de horeca

Bas Wiegel, chef-kok bij Restaurant de Kas in Amsterdam maakt veelvuldig gebruik van Ghee Easy en is een groot fan. “Wij gebruiken ghee voor veel verschillende gerechten. Voor het bakken van vlees en vis, maar zeker ook als smaakmaker bij groenten. De heerlijke karamel-achtige tonen komen bij deze ghee heel mooi naar voren. Qua smaak zeker niet te vergelijken gewone geklaarde boter”,  aldus Bas Weigel.

Sinds een paar weken is Ghee Easy dus ook verkrijgbaar voor de horeca in groot-verpakkingen (500gr, 850gr). Deze kun je bestellen via de Hanos. Ook zijn er 2,5 liter emmers beschikbaar die je kunt bestellen via De Lindenhoff.

Voor meer informatie over Ghee Easy kun je een kijkje nemen op www.ghee-easy.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.