Gezond koken voor de gemeenschap

3-2-2022

  • Ureban PlatesUrban Plates

Marjolein van Spronsen blogt over een initiatief uit Californië waar horecabedrijven een ‘plate pass subscription’ aanbieden. Zeker een idee voor restaurants in buurten met veel tweeverdieners en hun gezinnen.

Deze blog is eerder geplaatst op de website van Van Spronsen & Partners horeca-advies.

leestijd: 2 minuten

Urban Plates | Gezond koken voor de gemeenschap

Ik kan me de tijden met kinderen nog zo goed herinneren, de hectiek als je in het weekend een keer geen planning had gemaakt voor het eten. Kinderen ophalen van de crèche of buitenschoolse opvang, en daarvoor of daarna snel verzinnen wat je gaat eten en de ingrediënten kopen. Dit is al weer een tijdje geleden voor mij en toen waren er natuurlijk nog geen abonnementen bij maaltijdenboxen. Recent las ik over een ‘plate pass subscription’ bij Urban Plates in Californië.

Urban Plates is het door een chef-kok bedachte, fast-casual restaurant dat gezonde, zelfgemaakte maaltijden biedt tegen betaalbare prijzen. Zij vierden recent het eenjarig jubileum van hun Plate Pass, het op lidmaatschap gebaseerde voedselabonnement programma. Plate Pass-leden kunnen alle Urban Plates-gerechten kopen voor een vaste prijs van $ 11 (of minder) met een maandelijks lidmaatschap van $ 10.

Zij hebben het groots aangepakt met een app en heel veel locaties maar dit kan natuurlijk ook gewoon opgepakt worden door een lokaal restaurant. Gewoon gezond koken voor de gemeenschap. Veel restaurants hebben al een wekelijks menu en waarom zou je daar geen gezond, betaalbaar alternatief aan toevoegen? Misschien één die voor gezinnen nog een stukje goedkoper zijn aan te bieden. Zeker als je je gasten kent is de portie grootte per persoon, per gezin goed aan te passen, zodat je de waste ook beperkt. En het feit dat er zoveel besteld wordt in deze periode is toch wel een teken dat daar een markt voor is. Daarnaast is het een initiatief dat altijd kan worden uitgevoerd, of je nu geopend bent of (hopelijk niet weer) geconfronteerd wordt met een lockdown.

Eigenlijk zijn dit initiatieven die ook prima door lokale supermarkten in samenwerking met lokale restaurants kunnen worden opgepakt, een goede manier voor supermarkten om de horeca te ondersteunen. We zien een enkele keer voorbeelden hiervan maar veel te weinig!

Contact

Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Van Spronsen & Partners is een horeca-adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie. Het bedrijf is sinds 1987 actief binnen deze branche en gespecialiseerd in haalbaarheidsonderzoeken, conceptontwikkeling, rendementsverbeteringen, horecavisies en -beleid, managementondersteuning en marketing & communicatie. Onze collega’s van Rollema & Partners en Van Spronsen Salaris bieden ook horeca-administratie en salarisadministratie speciaal voor de gastvrijheidsbranche.

Website: Van Spronsen & Partners horeca - advies

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.