Gelateria Miuz op de Overtoom in Amsterdam geopend

25-4-2022

  • Gelateria Miuz in AmsterdamGelateria Miuz in Amsterdam
  • Gelateria Miuz in AmsterdamGelateria Miuz in Amsterdam
  • Owner Carlo Petroni van Gelateria Miuz in AmsterdamOwner Carlo Petroni van Gelateria Miuz in Amsterdam
  • Gelateria Miuz in AmsterdamGelateria Miuz in Amsterdam
  • Gelateria Miuz in AmsterdamGelateria Miuz in Amsterdam
  • Gelateria Miuz in AmsterdamGelateria Miuz in Amsterdam
  • Gelateria Miuz in AmsterdamGelateria Miuz in Amsterdam
  • Gelateria Miuz in Amsterdam

Opening – De Italiaanse eigenaar Carlo Petroni van gelateria Miuz maakt zijn gelato met alleen de beste ingrediënten, die bovendien traceerbaar zijn. Miuz is gevestigd op de Overtoom 117, vlak achter het altijd bruisende Vondelpark en Oud-West. De gelateria van Carlo Petroni is recent geopend en verkoopt dagelijks verse ambachtelijke gelato, gemaakt met de beste ingrediënten die Carlo persoonlijk selecteert. Geen prefab, geen smurfenijs, maar kwaliteitsgelato waar je mee thuis kunt komen.

Leestijd: 1 minuut

Amsterdam is ready for gelateria Miuz

“Amsterdam is ready”, zegt Carlo Petroni, eigenaar van gelateria Miuz. Hij doelt op de komst van een échte gelateria, die de beste ingrediënten gebruikt en waar het ijs van begin tot eind zelf is gemaakt. Hier wordt niet gewerkt met prefab poeders, pasta’s of smaken, maar met fairtrade cacaobonen, verse citroenen uit Amalfi, single origin koffiebonen en zuivel van lokale boerderijen.

Burrata gelato en chocolade gelato van echte cacao

De gelato van Miuz is heerlijk romig en wordt dagelijks vers gemaakt door Carlo en zijn ervaren (Italiaanse) gelato-chefs. Doordat de smaken en gelato vanaf de basis worden gecreëerd, kan Carlo blijven aanpassen en experimenteren. Zo staat er burratagelato op het menu, en appelsapgelato, naast klassieke smaken als stracciatella en pistache. De ondernemer weet van alle ingrediënten precies waar ze vandaan komen – hij kent het bedrijf en alle procedures – en behoudt de echte, originele smaken. Zo is de chocoladegelato van Miuz gemaakt met cacaobonen. De gelato is een stuk puurder dan het gemiddelde chocolade-ijs, dat voornamelijk bestaat uit suiker. Bij Miuz proef je echte cacao.

Met een espresso of om mee te nemen

Carlo is geboren en getogen in Turijn en woont sinds 2014 in Nederland. Hij groeide op met gelato, gemaakt door professionals die in Italië op handen worden gedragen en worden vergeleken met Michelinchefs. Zijn herinnering aan de zachte, romige gelato vol smaak vond hij in Nederland niet terug. Carlo vond een gat in de culinaire markt, nu Amsterdam zich meer en meer als gastronomische epicentrum ontwikkelt. Consumenten zijn steeds meer bereid te betalen voor kwaliteit, en dat is precies wat Miuz wil verkopen: de beste gelato van Nederland. De gelato kan in de stijlvolle zaak aan de Overtoom gegeten worden, met bijvoorbeeld een lekkere espresso ernaast, maar ook meegenomen worden voor een wandeling in het park of als take-away voor thuis. Of doe wat de Italianen doen: ga je op visite? Neem dan in plaats van een flesje wijn of bosje bloemen een bak van de lekkerste gelato mee!

Bij Miuz is niet alleen gedacht aan de kwaliteit van de gelato, ook aan de uitstraling is veel aandacht gegaan. Zo heeft Studio Elisabeth Enthoven de zachte en romige vormen van gelato terug laten komen in het logo en verdere visuele identiteit van het merk. De gelateria zelf is ontworpen door het Amsterdamse interieurbureau Heinzel | De Vries. Ze hebben van Miuz een fijne zaak gemaakt, met veel hout, warme kleuren en ronde vormen. Miuz is zeven dagen per week geopend van 12:00 tot 22:00 uur. Meer informatie is te vinden op hun website.

Website: Gelateria Miuz

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.