Gastronaut Ice Cream – ’s werelds eerste ambachtelijk gevriesdroogd ijs

4-8-2016

Gastronaut Ice Cream, het eerste organische ijsje dat niet smelt. Gevriesdroogd, zodat je overal kunt genieten van dit premium ijsje.

De 1960-oplossing

Gevriesdroogd ijs bekend als “Astronaut Ice Cream” ging volgens astronauten de ruimte in met de Apollo 7 (hoewel dit feit onlangs werd weerlegd). Het wordt echter nog steeds verkocht in ruimtevaart musea en camping winkels. De uitvinder van Gastronaut Ice Cream heeft het zijn hele leven gegeten maar het smaakte niet zo goed. Dit omdat het gevriesdroogde ijs gemaakt wordt met zo goedkoop mogelijk ijs.

De moderne oplossing; Gastronaut Ice Cream

Bedenker Robert Collignon gebruikt voor zijn gevriesdroogde ijsje, super-premium biologische ijs dat wordt gemaakt in Brooklyn. Je zou het zo in een ijshoorntje kunnen scheppen. In plaats daarvan, snijdt hij het in rechthoeken en plaatst deze een hele dag in een vriesdroger. Nadat het gevriesdroogd is, popt het in je mond en het smaakt net zo goed als het ijs waarmee hij is begonnen. Eigenlijk iets beter, omdat hij er een vleugje zeezout aan toevoegt.

Gastronaut Ice Cream kun je dus overal eten!

Je hebt geen koelkast nodig om dit ijs te bewaren en je kunt het Gastronaut Ice Cream dus ook overal eten! Achter je computer, tijdens bergklimmen, in de metro, tijdens het wandelen, op het strand, bij een kat café, stiekem bij een film, in de kerk … het idee is wel duidelijk zo!

Er kan nog 6 dagen worden ingeschreven op het project op Kickstarter. Maar het is al meer dan 5 keer gefinancierd. Dus binnenkort kunnen we dus Gastronaut Ice Cream proeven!

Website: Gastronaut Ice Cream

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.