Gastkok.nl: een dag meewerken in een professionele keuken

5-11-2015

Bij restaurant Amarone (* Michelin) kunnen hobbykoks via Gastkok.nl een dag meedraaien. Chef kok Gert Blom van restaurant Amarone, het komend jaar ambassadeur van dit initiatief, “Ik vind het oprecht leuk om hobbykoks te laten meedraaien en zo te laten zien wat wij nu doen en met hoeveel liefde en toewijding wij aan het werk zijn.”

Een kijkje in de culinaire in de wereld met Gastkok.nl

Gastkok.nl is een culinair initiatief van Hans Zwart. Voor vele hobbykoks is het een grote wens om een keer mee te draaien in een echt restaurant en hun liefde voor koken, voor één dag, om te toveren tot hun beroep. Deze wens maakt Gastkok.nl waar. Inmiddels kunnen hobbykoks bij veertien gerenommeerde restaurants aan de slag, waarvan het Rotterdamse restaurant Amarone tot nu toe het enige restaurant met een Michelinster is. Onder de begeleiding van de professionele chef-kok kunnen de hobbykoks (eventueel in een duo) een dag lang meedraaien in een professionele keuken, waar ze de fijne kneepjes van het vak kunnen leren.

Over restaurant Amarone

Het met een Michelinster bekroonde restaurant Amarone wordt gerund door chef-kok Gert Blom. De kookstijl van Gert Blom is diep geworteld in een lichtere uitvoering van de Franse keuken. Vanaf het moment dat Gert werd gevraagd voor Gastkok.nl, zag hij het als een prachtkans om een kijkje in zijn culinaire wereld te geven. Als gastkok krijg je de mogelijkheid om zijn trucjes te leren en die in je eigen keuken toe te passen.

Website: Gastkok.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.