Gamers asociaal? Niet in dit bedrijf…

10-4-2019

  • Gamers AsociaalGamers Asociaal

Micha blogt over het vooroordeel dat veel mensen hebben bij het gedrag van gamers. Kunnen e-sport cafés dit beeld veranderen?

Gamers asociaal? Niet in dit bedrijf…

Ik heb gemerkt dat veel mensen in mijn omgeving, ouders en kennissen, een negatieve houding aannemen tegenover het gamegedrag van de ‘jeugd’, echter ben ik ervan overtuigd dat gamen op heel veel vlakken wel degelijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van jongeren/gamers.

In Alpen aan de Rijn bij het e-sportcafé Game Arena denken ze daar hetzelfde over, zij laten zien dat gamen ook een sociale bezigheid kan zijn. Het e-sport café heeft een moderne doch huiselijke sfeer. Het staat namelijk helemaal volgebouwd met tv- en computerschermen en gameconsoles maar heeft ook knusse hoekjes. Ook non-elektronische spellen zoals tafelvoetbal, sjoelbakken, kaartspellen, en Jenga zijn aanwezig. Daarnaast is het café voorzien van diverse competitie ruimtes waar regelmatig o.a. (inter)nationale topteams te vinden zijn.

Het café is bedoeld om gamers bij elkaar te brengen, en dan niet alleen om te gamen maar bijvoorbeeld ook om gezellig een drankje met elkaar te doen, te werken of te studeren. Het in mijn optiek verborgen sociale aspect van gamen wordt door dit concept meer naar voren gebracht en dat vind ik een mooie ontwikkeling.

Op sociaal gebied gebeurt er tijdens het gamen behoorlijk wat. Vroeger gebeurde dit slechts in de vorm van online chatten, maar tegenwoordig zijn er miljoenen kanalen waar met behulp van koptelefoons met elkaar gecommuniceerd wordt. Omdat gamers zich over de hele wereld bevinden wordt er voornamelijk in het Engels gecommuniceerd wat voor (jonge) spelers dus een leuke manier is om de Engelse taal te leren. Daarnaast is gamen leerzaam omdat het o.a. oog-handcoördinatie, oplossingsgericht denken, multitasking en doorzettingsvermogen stimuleert. Allemaal aspecten die goed van pas komen in de snelgroeiende technologische wereld waarin we nu leven.

Vera Rauwerda blogde al over het toenemen van spellen/sport binnen veel horeca concepten. Ik denk dat ook het e-sport concept binnen dit rijtje valt en er snel meer van bij zullen komen in Nederland. Daarmee hoop ik natuurlijk dat ook het algemene beeld rondom gamen een beetje positiever wordt.

Contact

Micha Luksenburg, junior-adviseur bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Mischa is te bereiken via e-mail op MichaLuksenburg@spronsen.com en telefonisch op 071 541 88 67 of via LinkedIn.

 

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.