Fruitbieren van Lowlander | Gebrouwen met overtollig fruit

13-4-2023

  • Fruit beers by Lowlander brewed with surplus fruitFruit beers by Lowlander brewed with surplus fruit

Botanisch brouwer Lowlander brouwt al jaren met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals, die elk hun eigen unieke smaak met zich meebrengen. Nu gaat de botanisch brouwer nog een stap verder en lanceert een roterend assortiment fruitbieren. De fruitbieren van Lowlander worden gebrouwen met gered fruit en botanische ingrediënten die aan een witbier basis worden toegevoegd. Dit resulteert niet alleen in heerlijk complexe nieuwe smaakcombinaties zonder onnodige toevoegingen, maar vermindert ook voedselverspilling.

Leestijd: 2 minuten

Save fruit | Drink beer

“We groeien allemaal op met de luxe om het hele jaar door van fruit en groenten te kunnen genieten. Maar met dit gemak komt overdaad: de helft van al het geproduceerde fruit wordt volgens de VN verspild. Als botanisch brouwer dragen we graag bij aan de opbouw van een beter voedselsysteem en kiezen dus bewust voor het gebruiken van overtollige ingrediënten. Zo kan je letterlijk proeven hoeveel smaak er zit in verse, natuurlijke ingrediënten die anders verloren zouden gaan”, legt Chief Botanical Officer van de botanische brouwer Lowlander Frederik Kampman uit.

Fruitbieren van Lowlander | Voedselverspilling voorkomen en het smaakt goed

Deze eerste editie brengt de smaak van de lente: Leftover Lemon & Elderflower is gebrouwen met vlierbloesem en overtollige citroenen die worden afgewezen door supermarkten. Een levendig en verfrissend fruitbier, met een zachte bloemige afdronk en de natuurlijke smaak van fruit, zonder toegevoegde suikers of kunstmatige fruitaroma’s.

Naast het tegengaan van verspilling gaat dit bier ook de strijd aan tegen klimaatverandering, want Lowlander doneert als lid van 1% For The Planet 1% van de omzet aan Trees for All waarmee ze duurzame bosbouwprojecten in de Lage Landen en daarbuiten ondersteunen voor een gezonder klimaat. Lowlander Leftover Lemon & Elderflower is nu te koop bij Albert Heijn en in de Lowlander webshop. Goed om te weten: Elke release bevat een kleine batch op basis van hoeveel overtollig fruit er beschikbaar is, dus op is op. De fruitbier zomereditie is al in voorbereiding.

We schreven al vaker over de initiatieven van botanische brouwer Lowlander.

Website: Botanisch brouwer Lowlander 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.