Foodtruck Tjaps op het Veronicaschip | Van foodtruck naar eerste pop-up restaurant

8-7-2019

  • Veronica schipVeronica schip
  • Foodtruck Tjaps - Van links naar rechts Willem van der Veld, Bart Vermaten, Rano Kust en Seydou KonateFoodtruck Tjaps - Van links naar rechts Willem van der Veld, Bart Vermaten, Rano Kust en Seydou Konate

Deze zomerperiode opent het pop-up restaurant van foodtruck Tjaps op het Veronicaschip. De jongens van Tjaps serveren er vanaf afgelopen weekend (6/7 juli) hun bekende broodjes aangevuld met salades en een snackmenu. Met lekker weer wordt er op het buitenterras van het Veronicaschip gebarbecued.

Foodtruck Tjaps op het Veronicaschip

Rano Kust, Seydou Konate, Willem van der Veld en Bart Vermaten, eigenaren van Foodtruck Tjaps, kwamen in contact met Sunny Bakhtiar van het Veronicaschip en al gauw ontstond het idee om komende zomer een pop-up restaurant te openen op het iconische Veronicaschip. Het schip is voor Tjaps de perfecte locatie door diens historie en ligging, maar ook door de multi-functionaliteit van het schip, dat namelijk naast de binnenruimte ook beschikt over een groot drijvend terras met uitzicht over het IJ.

Wat men kan verwachten zijn Tjaps’ vaste broodjes, maar ook nieuwe creaties zoals broodje Herres (met Marrokaans gemarineerde scharrelkippendij) en ’t Balletje (met Surinaams gekruide gehaktbal). Met lekker weer zal er op het buitenterras gebarbecued worden, waarbij er BBQ specials zullen worden geserveerd. “Om je toch net een beetje dat restaurantgevoel te geven, hebben we ons menu met broodjes aangevuld met een aantal salades en een snackkaart, waarbij veel producten uit ons menu in terug komen, maar ook hele verrassende nieuwe dingen waarmee wij laten zien dat wij inderdaad net iets meer dan een foodtruck zijn “, aldus Bart Vermaten van Tjaps.

De keuken van Tjaps is de komende zomerperiode elk weekend open, op vrijdagen vanaf 16:00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur. Dit met uitzondering van besloten evenementen.

Over het Veronicaschip

Vanaf het schip zond radio Veronica tussen 1964 en 1974 uit, maar dat mocht niet meer na het invoeren van de anti-piraatwet. In 1974 werden de uitzendingen illegaal verklaard door de Nederlandse regering. Na het beëindigen van de (zend-zee-Piraat) Radio Veronica werd het iconische piratenschip in 1975 via IJmuiden Nederland binnen gesleept. Na omzwervingen in Nederland en België doet het schip dienst als evenementenlocatie, live- muziekpodium en als locatie voor kunst en cultuur.

Website: Het Veronicaschip

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.