Foodtruck special | Pastaiola

28-1-2015

  • Pastaiola
  • PastaiolaCredits: SchulteSchultz Fotografie
  • Pastaiola
  • Pastaiola
  • Pastaiola

De zomer van 2014 is de zomer van de foodtruckfestivals geworden. Met meerdere festivals rond mobiele keukens en veel foodtrucks op kleinere festivals werd het voedselaanbod in de buitenlucht meer divers.  Dit kwam onder andere door de inspanningen van The Food Line-Up, Vleesch Noch Visch en Rollende Keukens. Recent verscheen een artikel op Nu.nl waarin de Gemeente Amsterdam een proef aankondigt met foodtrucks op straat. Een mooi moment om het boek ‘Reizende Sterren’ van Monica Abdoel weer eens onder de aandacht te brengen. Deze keer met een passage uit het boek over Pastaiola.

Pastaiola

Ooit had ze het voornemen om een soort bikepark met horecavoorziening te beginnen: een ontmoetingsplaats voor fietsers van diverse pluimage. Maar dat plan viel – na wat verkennend veldonderzoek bij bestaande bikeparks – in het water, toen ze besefte dat zij daar helemaal niet voor in de wieg gelegd was. Jolanda Vrijenhoek van Pastaiola is weinig honkvast en gaat graag de hort op, het avontuur tegemoet. Het was haar vriend Hans die indertijd het idee opperde om haar heerlijke pastaschotels op wielerevenementen aan de man te brengen. “Vaak kun je op deze plekken enkel een vette hap krijgen”, aldus haar lief “echt, je moet het doen.” Jolanda moest in eerste instantie smakelijk lachen om zijn suggestie, maar enkele maanden later drong het tot haar door dat het eigenlijk helemaal niet zo’n gek idee was. De gedachte dat sporters naast vette happen ook uit iets gezonds en voedzaams kunnen kiezen – even koolhydraten stapelen voor de wedstrijd – beviel haar wel. Inmiddels voorziet ze met haar mobiele keuken niet alleen een hoop sportievelingen op verschillende sportevenementen van de lekkerste pasta’s, ook op festivals is de truck van Pastaiola vanaf komend seizoen te vinden. Vorig jaar stond ze met haar foodtruck op het hoofdkantoor van Universal Pictures in Amsterdam en maakte ze overheerlijke pasta Aglio e Olio pepperoncino ter gelegenheid van de persvoorstelling van de Nederlandse première van de film CHEF. Met een Italiaanse moeder is dat natuurlijk appeltje-eitje: pasta is er met de paplepel ingegoten. De pasta’s van Pastaiola komen rechtstreeks uit Italië, maar de sauzen maakt ze liever zelf. Er bestaan heel wat traditionele pastagerechten en er bestaan evenzoveel pastasauzen. Maar voor Jolanda ligt daar juist de uitdaging: experimenteren en nieuwe combinaties bedenken op basis van de keukengeheimen van haar moeder. En daarbij is het ook gewoon superleuk om te doen. Alleen al het uitproberen van nieuwe recepten en het proeven van de huisgemaakte sauzen stemt haar vrolijk.

Haar keuken is eenvoudig en de wagen is uitgekozen op zijn functionaliteit. Op haar foodtruck geen afbeeldingen van chiantiflessen en olijfbomen, maar wel die van een sexy chick die een vorkje prikt! Gegarandeerd dat je daar pastaliefhebbers met grinta van krijgt!

Reizende Sterren

Het boek Reizende Sterren bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse Foodtrucks en de ondernemers erachter. Een aanrader, kijk voor meer informatie op de website.

Bron: www.coolgreenevents.com

Website: www.pastaiola.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.