Foodini | Een 3D foodprinter met cartridges die je met eigen ingrediënten kunt vullen

12-1-2021

  • The Foodini by Natural Machines
  • The Foodini by Natural Machines
  • The Foodini by Natural Machines in kitchen plating chocolate spiral
  • Foodini Stainless Steel Food Capsules
  • Chocolate Pac-Man maze printed by Foodini by Natural Machine

Natural Machines lanceerde onlangs hun eerste 3D-foodprinter en ze willen dat deze niet alleen in professionele keukens terecht komt. Natural Machines is de eerste fabrikant die hun product geschikt heeft gemaakt voor thuisgebruik. Ze willen eigenlijk bereiken dat een 3D foodprinter gewoon één van de standaard apparaten, zoals een magnetron of een broodrooster, wordt in keukens. Foodini – geweldige naam toch voor een 3D foodprinter – maakt geen gebruik van standaard voedselpatronen zoals de meeste 3D foodprinters op de markt, maar gebruikers kunnen de 5 containers vullen met verse, zelfgemaakte ingrediënten.

Over Foodini

Volgens Emilio Sepúlveda, medeoprichter van Natural Machines, is het uitgangspunt van alle 3D-printers dat de gebruiker de fabrikant wordt. Hetzelfde concept is van toepassing op Foodini. Het grootste verschil tussen Foodini en andere foodprinters is dat Foodini wordt geleverd met 5 roestvrijstalen capsules waar gebruikers hun gewenste vulling of ‘inkt’ in kunnen doen, van zoet tot hartig en van sauzen tot beslag dat nog gebakken moet worden. De mogelijkheden zijn eindeloos; creaties kunnen direct op een bord of op een bakplaat worden geprint om na het printen in de oven te worden gezet. Foodini kan dus gepersonaliseerde gerechten aanbieden met alternatieve ingrediënten; nieuwe vormen, texturen en aroma’s; met de mogelijkheid dat de gebruiker verse creaties kan bereiden wanneer hij maar wil, waar hij maar wil. De Foodini begint met een prijs van $ 4.000 USD en wordt geleverd met een smartphone-app met vooraf geladen ontwerpen en je kunt ook meerdere ontwerpen uploaden of je eigen creaties maken, waarna je deze met slechts een paar veegbewegingen kunt afdrukken. Kijk voor meer details op hun website.

Bekijk hier hoe je de printer bijvoorbeeld kunt gebruiken: (tekst gaat onder de video verder)

Over Natural Machines

Het begon in 2012 toen één van de medeoprichters nadacht over het verminderen van productie- en distributiekosten die over het algemeen een aanzienlijk deel uitmaken van de totale kosten voor relatief kleine voedselproducenten zoals een bakkerij. Uiteindelijk ontstond het idee van een keukenapparaat voor mini-fabricage. In 2014 haalde Natural Machines – mede via Kickstarter – het benodigde startkapitaal op, waarna de ontwikkeling en productie van het Foodini keukenapparaat kon starten. Wij hebben toen de video van Foodbeast over de Foodini geplaatst, het lijkt er wel op dat ondertussen de Foodini behoorlijk is verbeterd!

 

Website: Natural Machines

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.