#foodiespinner | Koken met een spinner

1-6-2017

Een grappig artikel op Eater over het gebruik van fidget spinners in de keuken. Het begon blijkbaar met chef-kok Eric Ripert van restaurant Le Bernardin in New York, die een tweet plaatste met een foto van een fidget spinner met het woord ‘Confiscated’ (in beslag genomen). Net als bij veel scholen blijkt dat ook koks tijdens werkuren de fidget spinner niet mogen gebruiken. Maar iemand heeft geprobeerd het tegendeel te bewijzen! Instagram-account ‘sleeping_with_the_chef’ plaatste de hierboven geplaatste video met de tekst: ‘Don’t confiscate elevate!’

#foodiespinner

Gisteren heeft The Bingus bovenstaande video geüpload en met een post van deze video op Instagram dagen het chef en fotograaf duo Bryan + Jennifer Caswell (sleeping_with_the_chef) chefs uit om te ‘koken’ met spinners. Wij vinden het een leuke  gadget en zijn benieuwd wat voor creaties chefs met de fidget spinner kunnen maken. Wetend dat chef Eric Ripert één van de beste chefs ter wereld is (nr. 17 op de lijst van ‘The World’s 50 Best Restaurants’), gaat hij misschien de uitdaging wel aan om een gerecht te maken met de spinner.

Voor andere chefs: geen reden om deze gadget niet uit te testen. Indien je een video wilt uploaden, vergeet dan niet de hastag #foodiespinner te gebruiken. Nu is het alleen nog deze video die hieronder vermeld staat.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.