Foodhall 88 – eerste pop-up foodhal van Nederland

15-2-2016

Foodhall 88, de eerste pop-up foodhal van Nederland opent donderdag 18 februari in Tilburg. Op dit moment wordt er nog druk gebouwd in de hal van Gebouw 88 in de Spoorzone. Hier moet het aanstaande donderdag ruiken naar vis, vlees en groenten. Foodhall 88 is open tot eind april.

Foodhall 88

Foodhall 88 wordt de plek waar je in het weekend kunt borrelen en een lekker hapje kunt eten. “Foodhallen zijn wereldwijd bekend, in Nederland pas echt sinds een jaar of twee, maar dan voornamelijk opgebouwd door kleine ondernemers met foodtrucks”, vertelt Eric de Bont van Rolling Events. Hij is samen met Kim van der Hoff (eigenaresse van foodtruck Pura Vida) en Erwin Schellekens van brouwerij LOC Brewery de grondlegger van deze foodhal. Slechts een kleine greep uit de samenwerkende partners die straks hun eigen aandeel hebben in Foodhall 88.

‘Bakboord’ gaat aan de slag met wisselende visgerechten, ‘De Melksnor’ met Hollandse hotdogs, ‘Smeer’m’ met bitterballen daarnaast zijn er de ‘Dessert Dames’ die ook voor kindervermaak zorgen. ‘Leut van De Bont’ zorgt voor de koffie, thee & gebak en is er speciale een hoek ingericht voor een wisselende cateraar waar ‘tapasbar Roots’ de spits zal afbijten. “Alles past in het plaatje wat wij voor ogen hebben voor Foodhall 88”, vertelt een glunderende Eric de Bont. “Het idee is dat wij met alleen lokale ondernemers samen een totaalaanbod vormen die echt voor en door Tilburgers is gemaakt. Het idee moet zijn dat je overal wel wat vandaan wilt plukken en dat tegen zeer toegankelijke prijzen. Daarbij kijken we vooral naar mensen die het tijd vinden voor iets echt unieks.” Dat komt volgens de ondernemer ook tot haar recht met aanvullingen als een podium waarop bands kunnen optreden, toeleveranciers die workshops gaan organiseren, zoals een wijn-en-spijs-avond en een kinderspeelhoek.

Omdat er grote plannen zijn voor Gebouw 88, is de Foodhall maar van tijdelijke aard. Eind april moeten de cateraars gebouw 88 weer verlaten, dan gaat de gemeente het pand verbouwen voor de vestiging van het Ondernemershuis op die plek. Eric de Bont: „Maar bij een grandioos succes sluit ik niet uit dat dit initiatief elders in Tilburg nog een staartje gaat krijgen”.

Op 18 februari gaan de deuren open van het ‘eet-evenement’ in hal 88 van de Spoorzone. De Foodhall gaat eerst op de vrijdag en zaterdag van 16 tot 23 uur open, als er genoeg belangstelling voor is, worden er meer dagen aan toegevoegd.

 

Website: Foodhall 88

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.