Foodfietsen, food bikes of food tricycles | Een lijstje

2-5-2022

 • coffee tricycle by Bar Companycoffee tricycle by Bar Company
 • De smoothie bike by Bar CompanyDe smoothie bike by Bar Company
 • the churros tricycle of Ideas Boxthe churros tricycle of Ideas Box
 • The Dutch cocktailfiets by Niels Den BoogertThe Dutch cocktailfiets by Niels Den Boogert
 • The Dutch cocktailfiets by Niels Den BoogertThe Dutch cocktailfiets by Niels Den Boogert
 • The Dutch 'oesterfiets' or oysterbikeThe Dutch 'oesterfiets' or oysterbike
 • The Dutch 'oesterfiets' or oysterbikeThe Dutch 'oesterfiets' or oysterbike
 • The Dutch Pizzafiets by the koffiefietsThe Dutch Pizzafiets by the koffiefiets
 • The Dutch Pizzafiets by the koffiefietsThe Dutch Pizzafiets by the koffiefiets
 • The food bike by Bar CompanyThe food bike by Bar Company

In Nederland wordt er heel wat afgefietst en wie kent niet de fietsbak van waaruit ijs wordt verkocht? Of een koffiefiets in een wandelgebied? Maar er zijn heel wat meer fietsen van waaruit o.a. oesters, cocktails, frietjes, smoothies, suikerspinnen, kaas, churros en pizza’s worden verkocht. Er zijn een aantal professionele foodfiets verhuurders maar wij kennen ook een aantal enthousiaste éénpitters zoals de ‘oesterfiets’ van Jolijn Géboers en de ‘cocktailfiets’ van Niels Den Boogert. Met de zomer voor de boeg een lijstje met ‘foodfietsen’, ‘foodbikes’ of foodtricycles! Misschien tijd voor een kleinschalig foodfietsenfestival in plaats van een foodtruck festival? En dan daarna een gezamenlijke work-out van de Bakfiets Gym! 😉

Leestijd: 3 minuten

De Oesterfiets

Een bijzondere fiets die we tegenkwamen is de ‘Oesterfiets’ van Jolijn Géboers. Op zonnige dagen fietst ze door Amsterdam en kraakt ze de oesters ter plekke voor iedereen die er trek in heeft.  Op haar Instagram story deelt ze van tevoren waar ze die dag staat. Daarnaast is de oesterfiets ook in de huren voor privé feesten en partijen. De Oesterfiets zorgt daar voor een perfecte mix van smaak en plezier door de gasten alles te vertellen over dit prachtige product. Het idee kreeg ze doordat ze een oestertje miste terwijl ze in het park van een glas witte wijn zat te genieten.

De Cocktailfiets

Nog zo’n unieke fiets is De Cocktailfiets van Niels den Boogert. Niels is zelf verantwoordelijk voor alles van A tot Z. Op locatie worden de cocktails geshaked, wordt er gezorgd voor een perfecte voorbereiding en nazorg. De Cocktailfiets kan worden ingehuurd voor feesten en partijen. De gast heeft de keuze uit acht verschillende cocktails, inclusief alcoholvrije opties waar hij gebruik maakt van o.a. Pinkyrose limonade. Naast dat De Cocktailfiets te boeken is als bar, is het ook mogelijk om De Cocktailfiets te huren voor een cocktailworkshop, ideaal voor een vrijgezellenfeest of ander uniek evenement!

Frietje on tour | Snackwand op een fiets

Sinds kort mogelijk om in te huren voor evenementen, zoals een bruiloft, bedrijfslunch of Gender Reveal, via de website van frietje on tour. Deze vintage fiets heeft alle provincies inmiddels al “doorgefietst”. Na vele gereden kilometers is de snackfiets omgebouwd om je te voorzien van overheerlijke snacks. Denk hierbij aan zowel warme als koude gerechten. Loempia’s, kipnuggets, gazpacho, salades, etc

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frietjeontour.nl (@frietjeontour.nl)

De Bakbrommer – Asian streetfood foodtruck

Geen fiets, maar een brommer. De Mobile Wok ’n Grill is een asian streetfood foodtruck. Dit is een brommer uit 1964 omgetoverd tot een mobiele wok en grill. Het idee ontstond tijdens een rondreis door Thailand en Cambodia. Je vindt hier verschillende oosterse gerechten zoals Singapore noodles, Thai stir-fry chicken en Asian stir-fry shrimp. Het team laat je nu op eigen bodem kennis maken met echte oosterse smaken.

Shakes on Wheels | Een smoothie bakfiets

We kwamen ook deze gezonde smoothie bakfiets, shakes on wheels tegen. Het begon allemaal met een tot omgetoverde smoothiefiets. Hiermee fietsten Maurits en Michelle door Utrecht met smoothies to go. Inmiddels hebben ze verschillende cocktailbarren, een smoothie foodtruck en een vaste locatie in Utrecht. Het team van 10 shakers sterk is dagelijks op pad naar evenementen, bedrijven en festivals door het hele land! Shakes on Wheels is onderdeel van Stadsfruit – specialist in gezonde concepten voor bedrijven en evenementen: gezonde catering, massage, bootcamp en yoga.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Shakes on Wheels (@shakesonwheels)

De Bar Company heeft meerdere foodfietsen

De Bar Company, één van de grotere spelers op het gebied van foodtrucks en evenementen in Nederland met meer dan 100 cocktailshakers, barista’s en bartenders in dienst. Daarnaast biedt De Bar company onwijs veel leuke barren aan op locatie. Zoals, een cocktailbar, koffiebar, juicebar, smoothiebar en zuurstof bar en sommige op een bakfiets. Je kunt er zelf de ‘shakefiets’ huren. Dit is een hoogwaardige hometrainer waarop een blender is aangesloten. Deze blender werkt niet op stroom, maar werkt alleen door op de hometrainer te fietsen. Door lekker te bewegen maak je dus je eigen smoothie!

De Pizzafiets van de koffiefiets

Het verhaal van deze leuke fiets begint bij Freek en Djofre. Ze zijn al bevriend vanaf hun 15e en zaten ook samen op de PABO, wat ze hebben ingeruild voor hun passie, koffie! Het idee voor hun koffiefiets komt uit een drukke koffiebar in Italië. Inmiddels hebben ze verschillende fietsen zoals een gave pizzafiets! Vanuit de karakteristieke bakfiets bereidt de pizzabakker verse pizza’s naar Napolitaans recept: smaakvol, dun en krokant in de houtoven van 400+ graden Celsius. Klinkt erg lekker!

Churros tricycle en suikerspinfiets

We kwamen ook deze leuke ‘Churros tricycle’ van Ideas Box in Engeland tegen! Een charmante foodfiets die op een opvallende en decoratieve manier gebouwd is. De Churros tricycle is één van de vele fietsen van IdeasBox in London. Zo hebben ze onder andere ook de ‘sipsmith’, een bronzen cocktailfiets, een ‘Candy Floss tricycle’ en de ‘cheese tricycle’. En het zijn echte Engelsen zo hebben ze een cocktailfiets met alleen Pimms cocktails en een ‘strawberries & cream’ fiets. Het lijkt erop dat zij met hun fietsen een eigen foodfietsenfestival kunnen organiseren! Waar zou jij als eerste langs gaan?

De fietsen van Chasing Sunsets

Chasing sunsets, naar eigen zeggen ‘een snoepwinkel voor event organisatoren’ werkt samen met Roaming chefs en biedt verschillende soorten bakfietsen aan. Ze serveren gevarieerde net even wat andere hapjes op events daarbij doen ze dit met duurzame disposables om de natuur een handje te helpen. Ze hebben drie verschillende bakfietsen, zo kan je bijvoorbeeld bij de één, een glaasje bubbels halen, bij de ander een snackje eten en de derde bakfiets gebruiken als dj-booth. Andere ideeën zijn ook altijd welkom.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.