FoodFest Cadzand | Rock-‘n-roll & premium food event

30-4-2019

  • FoodFest Cadzand - Sergio HermanFoodFest Cadzand - Sergio Herman
  • FoodFest Cadzand - WECANDANCEFoodFest Cadzand - WECANDANCE
  • FoodFest CadzandFoodFest Cadzand
  • FoodFest CadzandFoodFest Cadzand
  • FoodFest CadzandFoodFest Cadzand

Tijdens het hemelvaartweekend op zondag 2 en maandag 3 juni trekt het culinaire festival FoodFest opnieuw naar Cadzand. De ondertussen vierde editie van het festival zal voor het eerst plaatsvinden op het platform aan restaurant AIRrepublic van Sergio Herman, die samen met sterrenchef Syrco Bakker en Iman Soomers het festival organiseert. De festivalgangers zullen kunnen proeven van de specialiteiten van de (inter)nationale ‘guest chefs’ en interessante talks meepikken. De guest chefs zijn inmiddels ook al bekend, dit zijn namelijk: Quique Dacosta, Norbert Niederkofler, Nicolai Nørregaard en João Rodrigues. WECANDANCE (electronic beach festival in Zeebrugge) zal de muzikale line-up samenstellen en hosten. FoodFest Cadzand: genieten van al het moois dat de Noordzee te bieden heeft tijdens een rock-’n-roll en premium food event middenin dé culinaire hotspot van de Benelux.

Nieuwe locatie voor dit rock-‘n-roll & premium food event

Met de volledige steun van de gemeente Cadzand en de provincie Zeeland groeit FoodFest Cadzand dit jaar verder uit tot een tweedaags culinair festival. FoodFest verhuist van de strandkerk in Cadzand naar één van de mooiste plekken aan de Zeeuwse kust: het platform aan restaurant AIRrepublic, met een adembenemend zicht op de Noordzee en de koninklijke jachthaven van Cadzand-Bad. FoodFest Cadzand zet de Noordzee en haar producten in de kijker. De chefs werken het liefst met lokale producten uit de kuststreek. Door de timing van het festival, geeft FoodFest eveneens de aftrap van het zomerseizoen.

De filosodie van FoodFest Cadzand

De filosofie van FoodFest Cadzand is gebouwd op zes overtuigingen die tijdens het event en het hele jaar door hoog in het vaandel worden gedragen: connection (streef naar zero waste: gebruik het volledige product), value (ga voor kwaliteit, niet kwantiteit. Kies voor ambacht en traditie), appreciation (sta open voor de kennis en inzichten van je collega’s), attention (door met elkaar in gesprek te gaan kun je elkaar beter begrijpen, helpen en ondersteunen), integrity (laat je inspireren door internationale bereidingen en vertaal dit naar een lokale versie) en self reflection (communiceer je visie en leef hiernaar met volle intentie).

De sterrenchefs

Sergio Herman zet voor deze editie opnieuw zijn schouders onder het project. Samen met Pure C chef Syrco Bakker heeft hij Quique Dacosta en Norbert Niederkofler uitgenodigd. Op zondag 2 juni koken zij gezamenlijk een exclusieve lunch en diner in Pure C. Daarnaast wordt chef Nicolas Misera van AIRrepublic op beide dagen van het festival vergezeld door de chefs Nicolai Nørregaard en João Rodrigues.  Deze chefs verzorgen mede de food line-up van het festival met enkele niet-te-missen hapjes die worden geserveerd op het festivalterrein.

WECANDANCE en FoodFest Cadzand

De topchefs gaan een samenwerking aan met Bart Roman en Wim Van der Borght, CEO’s van Atmosphere Architects. Het duo creëerde de festivals Fire Is Gold, elrow Town Antwerp en WECANDANCE. Op FoodFest zal  WECANDANCE de muzikale line-up verzorgen.

 

 

 

Website: FoodFest Cadzand

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.