Food films zijn populair

30-1-2015

Food films zijn populair. Wij kennen al sinds 2011 het Food Film Festival en tijdens de Berlinale worden ook diverse food films vertoont tijdens het Culinary Cinema programma. Waaronder de documentaire ‘Cooking Up a Tribute’.

Schreven we afgelopen dinsdag over de populariteit van food films bij de trailer van de film ‘Fucking Perfect’ van Sergio Herman met allerlei voorbeelden uit het verleden, nu hebben we een inkijk in het programma van het Culinary Cinema programma op het filmfestival van Berlijn (bekend als de Berlinale). Waar onder andere de documentaire over de eigenaren van El Celler de Can Roca, met als titel ‘Cooking Up a Tribute’, op 10 februari in première gaat.

Trailer van ‘Cooking Up a Tribute’

De documentaire is geregisseerd door Luis Gonzalez en Andrea Gomez en gaat over de zomer 2014 waarin Josep, Joan en Jordi Roca hun restaurant voor een periode van 5 weken sloten. In deze 5 weken deden ze een toer over het Amerikaanse continent: Roca n’Roll World Tour 2014. Zij bezochten 6 verschillende plaatsen; Houston, Dallas, Monterrey, Mexico City, Lima en Bogota.

Food films zijn populair en goed te combineren met een lekkere maaltijd

Ook in Amsterdam hebben we het Food Film Festival en wij hopen dat ze de komende editie ook de meeste films draaien die op de Berlinale worden vertoond. Tijdens de Berlinale wordt er onder andere door de Michelin-sterren chefs Paco Pérez en Christian Lohse menu’s geserveerd, geïnspireerd op de vertoonde films. Tevens zullen de Amerikaanse chef Alice Waters en de president van de Slow Food beweging Carlo Petrini worden geëerd. We zijn benieuwd of het ook zo’n mooi eerbetoon wordt als aan Alain Passard. En of de menu’s die door de chefs op de Berlinale worden bereid zo origineel worden aangepast aan de films als vorig jaar de lunch (Proefwerk) tijdens het Film Food Festival. Bekijk in het artikel van de website Fine Dining Lovers de andere culinaire films die worden vertoond tijdens de Berlinale. Boeken kan op de website van de Berlinale.

Bron: Fine Dining Lovers

Website: Berlinale

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.