Flexotels | Mobiele ‘coronaproof’ bezoekruimte om opa en oma veilig te bezoeken

9-4-2020

  • Mobile 'corona proof' visitor booths by Flexotels
  • Mobile 'corona proof' visitor booths by Flexotels
  • Mobile 'corona proof' visitor booths by Flexotels

Gisteren hebben mijn zus en ik de was, lectuur en lekkernijen voor Pasen naar mijn moeder gebracht die in een verzorgingstehuis woont. Een vrolijk zwaaiende moeder achter het raam van haar kamer maar toch ook veel onbegrip waarom we niet even binnenkomen. Flexotels uit Best die normaal gesproken mobiele slaapunits verhuurd voor grote evenementen heeft nu een aantal van deze units ingericht als een mobiele ‘coronaproof’ bezoekkamer. Een mooi voorbeeld van positief ‘omdenken’! In Asten heeft het Hof van Bluyssen als eerste zo’n container aangeschaft. ^Marjolein

Flexotels voor de uitbraak van het coronavirus

Normaal gesproken verhuurt Flexotels inklapbare accommodaties, ontwikkeld om een comfortabel verblijf voor vooral festivalgangers op locatie te realiseren. De flexotels en comfotels zijn makkelijk en snel op te bouwen en zelfs in eigen huisstijl te huren. Tijd en kosten worden bespaard omdat er 20 units op één transport kunnen. Perfect dus voor als dingen snel geregeld moeten worden!

De mobiele ‘coronaproof’ bezoekruimte van Flexotels

En dan slaat het coronavirus toe en gaan steeds meer festivals niet door. Ook voor flexotels natuurlijk een behoorlijke uitdaging om een inkomstenbron te vinden. Een uitdaging die ze hebben opgepakt met als resultaat een mobiele ‘coronaproof’ bezoekruimte voor verzorgingshuizen! Marketingmanager Jeroen van Vliet over de bezoekkamer:  “We hebben toen een container omgebouwd tot bezoekruimte. Zodat je toch nog op bezoek kunt bij opa of oma”, zegt Van Vliet. “In het midden zit een wand met plexiglas. Beide zijden hebben een deur, dus het voldoet aan alle maatregelen die nu gelden.” De units zijn ook gezellig gemaakt. De units zijn ook te gebruiken door bijvoorbeeld de politie als verhoorkamer en natuurlijk ook als opvang van daklozen.

De eerste unit van dit seizoen is naar Amaliazorg in Asten gebracht. Een verpleeghuis voor 42 mensen met dementie en twintig mensen die in een verzorgingshuis-gedeelte wonen. Op de website van het Eindhovens Dagblad staat een artikeltje over deze mobiele bezoekkamer waarin ook de reactie van het locatiehoofd van het Hof van Bluyssen staat.

Bekijk hier hoe de flexotels normaal gesproken eruit zien:

 

Website: flexotels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.