Flexitarian Bastards | Vega Frick, een vegetarische frikandel

12-9-2019

  • Vega Frick van de Flexitarian Bastards
  • Vega Frick van de Flexitarian Bastards
  • Vega Frick van de Flexitarian Bastards
  • Erik en Luc Carmans van de Flexitarian Bastards
  • Steve Bonnyns van de Flexitarian Bastards

De frikandel is al jaar en dag de nummer één onder de frituursnacks. Een prima begeleider van een puntzakje frieten en best lekker, maar de hedendaagse bewuste consument, zelfs de fervente frituurbezoeker, staat vandaag echter meer dan ooit open voor gezonde en vegetarische alternatieven. De ‘Flexitarian Bastards’, een food start-up uit Belgisch Limburg, willen de leemte in het vegetarische snackaanbod opvullen. En hoe kan je dat beter doen dan met een veggie alternatief voor de nummer één frituursnack? De Vega Frick!

Voor de Flexitarian Bastards is de lancering van de Vega Frick de start van een heel gamma frituursnacks. Op korte termijn volgt ook nog een veggie alternatief voor de traditionele hamburger en populaire Mexicano. Tijdens de promotour langs concerten in festivals in België en Nederland, werd de Vega Frick enthousiast ontvangen, onder andere tijdens Bospop.  Onderaan het artikeltje een lijst van leveranciers van de Vega Frick in België. In Nederland wordt de Vega Frick verkocht via Horesca Smulders

Vega Frick | 100% veggie, full of taste

“De Vega Frick is een gegarandeerd 100% vegetarische frikandel, die evenwel geen enkele concessie doet op het vlak van smaak en textuur. We organiseerden recent een blind tasting voor ervaren frituristen en de resultaten waren verbluffend. Zelfs deze zeer deskundige vakmensen konden qua smaak geen onderscheid maken tussen onze Vega Frick en een klassieke frikandel.

“Ondanks de identieke taste & bite is het nieuwe product totaal verschillend van de andere frituursnacks. De Vega Frick is 100% veggie. We zijn er van overtuigd dat we met de combinatie van authentieke smaak, lage caloriewaarde en bijna geen vet een echte ‘climate changer’  in huis hebben. Ter vergelijking: een klassieke frikandel scoort gemiddeld 224 Kcal en 18 gram dierlijk vet terwijl onze Vega Frick niet meer dan 74 Kcal en slechts 0.5 gram plantaardig vet per 100gram op de weegschaal zet. De uitstekende Nutri-Score – B en lichtgroen – bevestigt de uitstekende kwaliteit van ons product”, aldus Steve Bonnyns, mede-oprichter van de Flexitarian Bastards.

Een volledig gamma aan vegetarische alternatieven voor horeca , cateraars én zelfs de supermarkten

Steve Bonnyns: “Onze ambities stoppen evenwel niet op de drempel van de frituur. Er is overduidelijk een shift aan de gang naar een meer verantwoord, gezonder en duurzaam eetgedrag. De snel groeiende groep flexitariërs is daarvan het overtuigende bewijs. Flexitariërs zijn geen vegetariërs, maar wel consumenten die heel bewust vegetarische alternatieven inpassen in hun voedingspatroon, zonder daarom de vleesconsumptie volledig op te geven. De marktcijfers tonen aan dat de consumptie van vegetarische  producten exponentieel groeit. In de periode tussen  2012 en 2018 steeg die markt volgens het onderzoeksbureau Nielsen met maar liefst 67%. Een op vijf consumenten koopt vandaag heel regelmatig welbewust vegetarische producten. De groei situeert zich vooral in de steden en bij vrouwen. Een onderzoek uitgevoerd door de Wageningen University & Research voorspelt dat tegen 2030 minstens de helft van de restaurantbezoekers naar een menu gebaseerd op groenten zal overgeschakeld zijn. De verklaring voor deze ‘climate change’ hoeven we niet ver te zoeken. Er is een groeiende aandacht voor zowel een betere ecologische voetafdruk, als voor gezondere voeding.  Meer en meer mensen kiezen vanuit een nutritioneel oogpunt voor het flexitarisme: minder vlees en meer groenten, vis, peulvruchten en eieren bijvoorbeeld. We zijn er van overtuigd dat deze switch onomkeerbaar is en de markt ingrijpend zal veranderen. Daar willen de Flexitarian Bastards voluit op inzetten met een breed vegetarisch gamma, waaronder broodbeleg en kant-en-klare gerechten, die geen enkele concessie doen op het vlak van de smaak. Heel veel werk op de (snij)plank dus, maar met de gebundelde knowhow en de inzet van de Flexitarian Bastards moet dit lukken!”

Succesvolle start voor de Flexitarian Bastards

Onmiddellijk na de lancering startten de flexitarian Bastards een succesvolle promotour langs concerten in festivals in België en Nederland. Zo konden duizenden fans van Rammstein en onder meer de festivalgangers van Dranouter, Maanrock en Bospop kennis maken met de Vega Frick. Ook het distributienetwerk werd stelselmatig uitgebreid. Frituristen en horecaondernemers kunnen de Vega Frick ondertussen aankopen bij Horeca Van Zon (Beringen, Beerse, Hamont-Achel, Kampenhout), de Spuntini Group (Waregem, Roeselare, Tienen, Maldegem, Ghislenghien), Snacks Bosteels (Liedekerke) en Food & Drink (Sint Truiden).

Bron: De Flexitarian Bastards

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.