Flamingooo | Een bier gebrouwen voor World Cleanup Day

4-9-2020

  • De Flamingoo van Bird Brewery - gebrouwen voor World Cleanup Day

Bird Brewery lanceert een nieuwe special Flamingooo: een porter (5,2%) met tonen van koffie, chocolade en karamel. Dit bier is speciaal gebrouwen voor World Cleanup Day, een wereldwijde opruimactie op 19 september aanstaande.

Wij schreven al een flink aantal artikeltjes over initiatieven van dit enthousiaste team en dit is weer een mooi voorbeeld van hoe je een wereldwijde actiedag zoals World Cleanup Day als product kunt omarmen!

Flamingooo van Bird Brewery

World Cleanup Day is een dag waarop iedereen opgeroepen wordt zwerfvuil op te ruimen in haar of zijn omgeving”, vertelt mede-oprichter van Bird Brewery Rik van den Berg. “Om extra aandacht te vragen voor deze dag hebben we dus Flamingooo gebrouwen. Door het gebruik van gebrande mout, cacaonibs en vers gebrande koffie, heeft deze porter een mooie volle, donkere en diepe smaak. En toch maar 5,2% alcohol. Ideaal na een dag zwerfvuil prikken in de buitenlucht!”

“Bij Bird Brewery willen we graag bijdragen aan een schonere omgeving”, aldus mede-oprichter Ralph van Bemmel. “En een schonere omgeving begint bij jezelf. Meedoen aan de World Cleanup Day is de uitgelezen kans om onze bijdrage te leveren. Met het team van Bird Brewery gaan we zoveel mogelijk vuil opruimen rond ons proeflokaal House of Bird in het Diemerbos. Hopelijk volgen veel mensen ons voorbeeld. Flamingooo!”

Flamingo’s hebben hun mooie kleur te danken aan het voedsel dat ze eten. Het stofje carotenoïde, wat in schaaldieren zit, wordt door hun lever omgezet in een mooi lichtroze pigment.

Over Bird Brewery

Bird Brewery maakt de afgelopen jaren impact met hun prijswinnende bieren en door hun omgang met de natuur. De brouwerij plantte dankzij samenwerkingen ruim 60.000 bomen en doneerde 1,2 miljoen liter drinkwater.

 

 

Website: Bird Brewery

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.