Fitness bier, zonder schuldgevoel een biertje pakken!

22-10-2015

Supplemental Brewing heeft zich gespecialiseerd in het maken van bier dat niet alleen lekker smaakt, maar ook gezond is. Op Kickstarter zijn zij een crowdfunding begonnen om hun ‘fitness bier’, de Brewtein en NutriBeer, op de markt te brengen in Amerika.

Fitness bier?

Veel sporters zijn bezig met hun fysieke gezondheid maar willen, vooral in het weekend, ook genieten van een biertje. Supplemental Brewing wil het mogelijk maken om de twee te combineren en is daarom op het idee gekomen om een fitness bier te brouwen. Dit onder het motto: ‘Workout meets your weekend’.

Brewtein en NutriBeer

Beide bieren zijn speciaal gemaakt voor consumenten die na het sporten, zonder schuldgevoel, van een biertje willen genieten. Toch zijn ze allebei verschillend en hebben ze hun eigen smaak en doelgroep.

Brewtein bevat de meeste eiwitten en is bestemd voor sporters die vooral spiermassa op willen bouwen. Er zit 7 gram eiwit in, een echt fitness bier dus! De hoeveelheid eiwit is echter niet smaak bepalend, het is een vrij licht biertje en bevat de verfrissende smaak van tarwe. Het komt het meest tot zijn recht als hij koud geserveerd wordt met een schijfje citroen.

NutriBeer is nog wat minder sterk en bevat weinig koolhydraten en calorieën, wat dit bier perfect maakt voor diegene die veel sporten om slank en gezond te blijven. Na een uur zwoegen in de sportschool kun je zonder schuldgevoel met een NutriBeer neerploffen op de bank. Dit pils heeft een subtiele citroensmaak en dient ijskoud geserveerd te worden.

Kickstarter

Supplemental Brewing bestaat nu een jaar en de oprichter, Blake Konrady probeert nu via Kickstarter geld te verzamelen om zijn ‘fitness bier’ op de markt te brengen. Voor degenen die hem ondersteunen via Kickstarter heeft hij allerlei merchandising artikelen zoals shirts, truien, gymtassen, een ‘beerbell’ (gewicht waar je je biertje in kunt plaatsen) en nog een aantal items. Vandaag, 22 oktober heeft hij nog 8 dagen de tijd om zijn bier via crowdfunding gefinancierd te krijgen en hij heeft nog ruim 10.000 dollar om op te halen!

Wij hebben vorig jaar ook het ‘Lean Machine’ biertje gespot, een biertje als sportdrank.

Bron: Kickstarter

Website: Supplemental Brewing

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.