Fingopay | Betalen met je vingerafdruk

17-3-2017

Betalen met een vingerafdruk? Het kan bij Proud Camden, een bar in Londen, waar ze het Fingopay systeem in gebruik hebben. Deze technologie koppelt je vingerdruk met je betaalpas waardoor je gemakkelijk en snel kunt betalen. Niet alleen is het een unieke en veilige manier van betalen, je hoeft je ook geen zorgen te maken als je je portemonnee vergeet!

Betalen met je vingerafdruk

Bezoekers van Proud Camden kunnen betalen met hun vingerafdruk nadat ze zich hebben aangemeld met geldige betaalpas gegevens. Zodra dit in orde is kan er betaald worden via een vingerscanner die op de bar geïnstalleerd staat. Groot voordeel is dat er een kortere wachttijd is bij de bar en gasten die een bon willen, krijgen deze via een e-adress toegestuurd.

Misschien belangrijker nog is dat het systeem uiterst veilig is. Onze vingeruiteinden zijn allemaal uniek. De kans dat iemand dezelfde vingerafdruk heeft als jij is één op de 3.4 miljard, je kunt er dus zeker van zijn dat er niet iemand anders aan de andere kant van de wereld een biertje besteld via jouw betaalpas.

Fingopay is nu als test geïnstalleerd in de bar Proud Camden maar het is wel degelijk de bedoeling dat het systeem in de toekomst vaker gebruikt gaat worden. Niet alleen in de horeca, maar ook in supermarkten, bioscopen en op muziekfestivals. Eerder maakte de Barclays bank al gebruik van Fingopay voor commerciële transacties en ook McDonalds en supermarktketen Co-op willen het  betaalsysteem gaan testen. De afgelopen jaren zijn de betaalmogelijkheden voor consumenten snel uitgebreid. We zijn nog maar net gewend aan contactloos betalen of betalingen met telefoons en draagbare smartwatches kloppen al aan de deur. Het betalen met alleen je wijsvinger is hierin de volgende stap.

Bron: Sky News

Website: Fingopay

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.