Fazer Cricket Bread | Finse bakkerij lanceert ‘krokant insectenbrood’

4-12-2017

Sinds vrijdag 24 november kun je in Finland krokant insectenbrood kopen. Eén van de grootste voedselbedrijven uit het land, Fazer, is de maker van het ‘krokante’ brood. Volgens Markus Hellstrom, het hoofd van de bakkerijafdeling van de Fazer-groep, bevat één brood ongeveer 70 gedroogde huiskrekels. Deze worden vermaalt tot poeder en toegevoegd aan de bloem.

Krokant insectenbrood

Het krekelmeel vertegenwoordigt drie procent van het gewicht van het brood. Volgens Markus Hellstrom staan Finnen erom bekend nieuwe dingen te proberen en volgens een onderzoek (in opdracht van Fazer) waren ‘goede smaak en versheid’, de belangrijkste criteria voor brood. Zoals bekend eten we graag krokant voedsel en met het toevoegen van de krekels is het deeg krokanter geworden en is de smaak verbeterd. Daarnaast is het volgens Fazer lekker en voedzaam. Het Fazer Sirkkaleipa (Fins voor Fazer Cricket Bread) is een goede bron van eiwitten is en daarnaast bevatten  insecten ook goede vetzuren, calcium, ijzer en vitamine B12.

Fazer Sirkkaleipa is binnenkort verkrijgbaar bij alle bakkerijen in Finland

De eerste partij cricketbrood wordt vanaf vrijdag in grote Finse steden verkocht. Het bedrijf zei dat er momenteel niet genoeg cricketmeel beschikbaar is om de verkoop landelijk te ondersteunen, maar het doel is om het brood in de 47 bakkerijen in Finland in een volgende verkoopronde beschikbaar te hebben. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN heeft insecten gepromoot als een bron van menselijke voeding, ze zijn gezond en rijk aan eiwitten en mineralen. De wetgeving in Finland is op 1 november gewijzigd waardoor de verkoop van insecten als voedsel mogelijk is. Welke bakker gaat hier het eerste krekelbrood verkopen?

Bron: Fazer Group

Website: Fazer Group

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.