Fairmont Loves Film Event Series

11-9-2018

  • Fairmont Loves Film Event SeriesFairmont Loves Film Event Series
  • Fairmont Loves Film Event SeriesFairmont Loves Film Event Series
  • Fairmont Loves Film Event SeriesFairmont Loves Film Event Series

Fairmont Loves Film Event Series is recent gelanceerd met Gia Coppola als filmambassadeur en retrospectieve fototentoonstellingen in Toronto, Londen en Shanghai. Fairmont Hotels & Resorts introduceerde de Fairmont Loves Film Event Series, bestaande uit pop-upevenementen en een retrospectieve fototentoonstelling die tijdens het Toronto International Film Festival (TIFF, van 6 september – 16 september 2018) officieel in première ging in het Fairmont Royal York en later naar Londen en Shanghai gaat. Daarnaast gingen ze een samenwerking aan met filmregisseur en scenarioschrijver Gia Coppola, zij is hun nieuwe filmambassadeur en de curator voor de ‘Fairmont Loves Film Event Series. Om dit spannende programma te vieren, is Fairmont ook officiële sponsor van het Gala-programma gedurende het wereldberoemde TIFF festival.

Fairmont Loves Film Event Series

Mevr. Coppola, die bekend staat om haar uitzonderlijke films, waaronder ‘Palo Alto’, dat ze schreef en regisseerde, is ook een kunst- en modefotograaf en heeft gewerkt met labels zoals Zac Posen en Gucci. Gia Coppola groeide op rond filmsets en beleefde vaak memorabele momenten in Fairmont-hotels tijdens het reizen. Om de lancering van Fairmont Loves Film Event Series te vieren, heeft een andere jonge kunstenaar, Cuba Tornado Scott, een korte film gemaakt over de historische connecties van Fairmont met de wereld van de cinema en de gehechtheid van Hollywood aan de legendarische hotels van het merk. Net als mevrouw Coppola luidt mevrouw Scott een nieuwe generatie in de filmwereld in, als afstammeling van haar grootvader, regisseur Ridley Scott; haar oom, regisseur Tony Scott en haar ouders: muziekvideo-regisseur Jake Scott en producer Rhea Scott.

“We zijn verheugd om Gia te verwelkomen als filmambassadeur van Fairmont Loves Film en vereerd om met Cuba samen te werken om deze spannende evenementenserie te lanceren. Deze jonge getalenteerde vrouwen geven een fascinerend perspectief op de evolutie van film en de tijdloze aantrekkingskracht van Fairmont-hotels”, aldus Sharon Cohen, vice-president van Fairmont Hotels & Resorts. “Fairmont heeft een sterke connectie met cinema die al generaties lang wordt gedeeld en onvergetelijke persoonlijke momenten laat zien, samen met de geschiedenis van het maken van films bij enkele van onze meest bekende hotels.”

In de video die is gemaakt door mevrouw Scott, maakt het publiek kennis met het Fairmont Loves Film-project door de lens van een vrouw wiens levendige herinneringen de geest van cinema doen herleven in Fairmont. De oprichting van cinema en Fairmont worden onvermijdelijk met elkaar verweven, het gevoel van luxe comfort en de filmische verwondering verbinden zich via een verhalen boog tussen het hedendaagse en het klassieke. De film geeft een gevoel van nieuwsgierigheid en het verlangen om meer te weten te komen over de ervaringen die deze personages hadden binnen de muren van Fairmont hotels, en moet je als kijker verleiden om zelf dit soort ervaringen te willen ondergaan.

Fairmont houdt een visuele filmtentoonstelling

Beelden en video’s van de films opgenomen in Fairmont hotels, worden begin september tentoongesteld in een speciale ‘Fairmont Loves Film’-beeldententoonstelling in het Fairmont Royal York in Toronto en later dit jaar in The Savoy, een Fairmont Managed Hotel in Londen en bij Shanghai’s Fairmont Peace Hotel begin 2019. Naast de tentoonstellingen, organiseerde Fairmont ook een speciaal pop-up evenement in de Roy Thomson Hall in Toronto, de thuishaven van het film festival en waar de galaprogramma’s tijdens TIFF worden uitgebracht.

Enkele van de films waarin de ‘camera-ready’ hotels van Fairmont te zien zijn

“Fairmont-hotels zijn de locatie of setting geweest van talloze Hollywood-blockbusters en legendarische films”, vervolgde mevrouw Cohen. “Wanneer filmmakers en regisseurs luxe accommodaties willen weergeven die hun bestemming echt vertegenwoordigen, richten ze hun camera’s vaak op Fairmont. Veel filmliefhebbers weten dat Home Alone 2 (1992); en North By Northwest (1959) werden gefilmd in The Plaza, maar gasten realiseren zich misschien niet dat Fairmont Hotels & Resorts over de hele wereld ook hoofdrollen hebben gehad in klassieke films als JFK (1991), Dr. Zhivago (1965) en The Great Gatsby (2013) om er maar een paar te noemen. Al meer dan een eeuw doen wij ons best om aan de verwachtingen van al onze gasten, inclusief filmmakers, te voldoen en deze zelfs te overtreffen.”

Sommige van de beroemdste filmcredits van Fairmont gaan naar de volgende camera-ready hotels:

Fairmont Royal York, Toronto, heeft zelfs zijn eigen fulltime Film Conciërge! Gefilmd op deze locatie zijn onder andere de film ‘Cinderella Man’ (2005), ‘Molly’s Game’ (2017), ‘The Killing Fields’ (1984), ‘Serendipity’ (2000), ‘The Tuxedo’ (2001), ‘Red'(2010), ‘Chloe’ (2009), ‘RoboCop'(2014) en ‘Miss Sloane’ (2016).

In The Savoy, A Fairmont Managed Hotel, Londen heeft Vivien Leigh haar toekomstige echtgenoot Laurence Olivier ontmoet en Elizabeth Taylor bracht hier haar huwelijksreis door met Nicky Hilton, en  Charlie Chaplin sliep hier toen hij terugkeerde naar zijn geboorteland. Ook de volgende films zijn hier geschoten ‘The Big Sleep’ (1978), ‘The French Lieutenant’s Woman’ (1981), ‘Notting Hill’ (1999) en ‘All the Money in the World’ (2018).

De beroemde Jazz Bar in Fairmont Peace Hotel in Shanghai en zijn legendarische Old Jazz Band werden vastgelegd in een documentaire van de Duitse producer Uli Gaulke, genaamd ‘As Time Goes By’, die in juni 2013 in première ging tijdens de internationale filmfestivals van Toronto en Shanghai. Andere films die op deze locatie in het art deco-interieur van het hotel zijn opgenomen zijn onder andere: ‘Empire of the Sun’ (1987), ‘The Last Aristocrats’ (1989), ‘The Silent War’ (2012) en ‘Lan Xin Theatre’ (2018).

Sinds Alfred Hitchcock ervoor koos om zijn favoriete hotel in San Francisco te fotograferen voor zijn klassieke film Vertigo (1958), is het Fairmont San Francisco een pictogram van een zilveren scherm geworden. De klassieke Hitchcock-thriller bevestigde de aantrekkelijkheid van het hotel als filmlocatie en werd een ster in films als ‘The Towering Inferno’ (1974). Meer recent speelde het hotel een rol in ‘The Intern’ (2015) met Robert De Niro, Anne Hathaway en Rene Russo.

The Plaza, een Fairmont Managed Hotel in New York, heeft gefigureerd in heel veel films waaronder ‘Breakfast At Tiffany’s’ (1961), ‘Barefoot In The Park’ (1967), ‘The Great Gatsby’ (1971), Francis Ford Coppola’s film ‘The Cotton Club’ (1984), met in de hoofdrollen Richard Gere, Diane Lane en Gregory Hines; ‘Home Alone 2’ (1992), ‘Sleepless in Seattle’ (1993) en ‘The Great Gatsby’ (2013).

Bij het Fairmont Copley Plaza in Boston zijn de volgende films op locatie gefilmd: ‘My Best Friend’s Girl’ (2008), ‘Bride Wars’ (2008), ‘The Firm’ (1993), ‘Zookeeper’ (2011), ‘American Hustle’ ( 2013) en ‘The Equalizer 2’ (2018).

 

Website: The Fairmont Hotels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.