Facilicom Group lanceert nieuwe F&B-divisie voor werkgevers | Food&i

5-10-2021

  • Food&iFood&i app
  • Food&iFood&i app

Facilicom Group, één van de grootste facilitaire dienstverlenende organisaties van Nederland, lanceert vandaag officieel haar nieuwe F&B-divisie: Food&i. Met Food&i wil de facilitaire dienstverlener niet meer van hetzelfde bieden, maar buiten de gebaande paden van de cateringmarkt treden. Food&i biedt werkgevers verschillende F&B-services aan zoals een restaurant, koffiebar en Foodwall op kantoor in combinatie met een app. Via deze app krijgen werknemers iedere dag persoonlijk voedingsadvies om op kantoor een bewuste en gezonde keuze te maken.

Food&i is een innovatief, gezond en duurzaam catering concept wat technologie en personalisatie gebruikt om afval te verminderen. Ze ontwikkelen eten waar, wanneer en hoe de werknemer én de werkgever het wil, zodat iedereen zich beter voelt en productiever is. Food&i geeft transparantie in de foodchain en vermindert CO2-uitstoot door te werken met zo veel mogelijk lokale partijen.

Leestijd: 2 minuten

 

Food&i app | Verschillende concepten

Food&i biedt werkgevers F&B-services aan in combinatie met de Food&i app. Een werkgever kan kiezen voor het afnemen van een restaurant (inclusief keuken), een Foodwall of een Grab & Go automaat op kantoor. Ook het gebruik van een deelkeuken behoort tot de mogelijkheden zodat kantoren zonder eigen keuken ook gebruik kunnen maken van de F&B-services van Food&i.

Persoonlijk voedingsadvies

Via de Food&i app ontvangen werknemers iedere dag een persoonlijk voedingsadvies. Dit advies is samengesteld op basis van persoonlijke voorkeuren van de verschillende werknemers: caloriearm, vezelrijk of bijvoorbeeld het juiste voedingspatroon voor het rennen van een marathon. De gekozen maaltijden en snacks zijn vervolgens af te halen in het door Food&i gefaciliteerde restaurant op kantoor. Als het kantoor ook gebruik maakt van een Foodwall of Grab & Go automaat, kan de werknemer op ieder gewenst moment van de dag zijn maaltijd of snack ophalen.

Duurzame keuze

Bij het samenstellen van de menu’s speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo beweegt het menu met de seizoenen mee en komt minimaal 90% van alle producten uit Europa. De avocado staat bijvoorbeeld niet op het Food&i menu door de negatieve impact op het milieu. Daarnaast gebruikt Food&i zo min mogelijk vlees.

Joost Smaal – verantwoordelijk voor de uitrol van Food&i in de Benelux – legt uit: “Playing the game, by changing the rules. Dat is wat we met Food&i willen doen. Door rekening te houden met persoonlijke voorkeuren en verantwoord eten aan te bieden, hopen we bij te dragen aan een gezonde leefstijl voor zoveel mogelijk medewerkers. We willen onze liefde voor eten en drinken overbrengen – op de werknemer én de werkgever. We stellen met iedere werkgever een specifiek concept samen. Dit kan bestaan uit een volledige Food&i ervaring inclusief restaurant, Foodwall en Grab & Go automaat, maar ook enkel uit een Foodwall in combinatie met onze app”.

In dit artikel hebben wij eerder geschreven over een catering-app…

Website: Facilicom Group

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.